Autor: onogost.me
Foto: Sutjeska/Foto MM
12:16
14.5.2020.

Pavlićević: Rastanak je bio neminovan

Nikola Pavlićević nije više član Sutjeske. Potencijalni reprezentativac Crne Gore, koji je bio centralna figura u prethodne dvije godine, tokom kojih su ostvareni čudesni rezultati, dobio je otkaz.


Eksplozivni plej i sjajni košgeter, koji je bio lider projekta u kojem je bio cilj pozicioniranja Sutjeske na regionalnom i evropskom nivou, sjajno je odigrao prehodne dvije sezone. Prošle godine, Nikšićani su stigli do finala Kupa, polufinala plej-ofa u Crnoj Gori, a u posljednjem kolu su ostali bez plasmana u polufinale ABA 2 lige.

Ove sezone koju je prekinuo koronavirus, Nikola je sa saigračima iz Sutjeske stigao do polufinala ABA 2 lige, Nikšićani su igrali na finalnom turniru Kupa. Trenutno čekaju odluku o eventualnom nastavkom drugog po rangu regionalnog takmičenja, kao i odluku u nastavku šampionata Crne Gore, ali je jasno da u timu neće biti Pavlićevića.

Nikola je u razgovoru za “Dan” izjavio:

''Nastavak sezone bi svakako bila najbolja opcija. Uvijek je dobro rasplet takmičenja rješavati na parketu. Na taj način bi bili izbjegnuti svi potencijalni repovi, nedoumice. Imali smo mnogo problema tokom sezone, ali su igrači i stručni štab odradili zaista lavovski dio posla. Nažalost, klub nas nije ispratio. Mišljenja sam da će Sutjeska u narednom periodu dotaći dno. Veoma dva bitna igrača u rotaciji, Sejfić i Knežević pušteni su kući. Što se tiče nas domaćih igrača, uskraćeni smo za određenu sumu novca i uslovljeni da treniramo i igramo dva meseca besplatno. Domaći košarkaši će opet izgleda biti najveći sponzori kluba'', rekao je Nikola koji je bio na širem spisku državnog tima za prvi FIBA prozor u kojem je Crna Gora pobijedila Veliku Britaniju, a izgubila od Francuske i nastavio:

''Očigledno je da rukovodstvo ne želi ulazak u ABA ligu. Zaista mi nije jasna strategija kluba. Ja ću, prije svega zbog navijača i zbog slavnog imena, uostalom kao i svi Nikšićani, ugovor odraditi maksimalno do kraja. Prije početka sezone rečeno nam je da je budžet zatvoren. Za sve ove sezone što sam proveo u Sutjesci, praktično mi je uzet jedan dobar godišnji ugovor. U sličnoj situaciji su i bili ostali domaći košarkaši''.

Dan kasnije, čelnici kluba su usmeno saopštili Nikoli Pavlićeviću da će ugovor sa njim biti raskinut.

“Razlaz je bio neminovan, a sada je samo ubrzan”, rekao je Pavlićević za Sport Klub i nastavio:

“Iskreno mi je žao što jedan sjajan projekat koji je započet prošle sezone nije priveden kraju, jer je Sutjeska imala potencijal da se pozicionira na regionalnoj i evropskoj košarkaškoj mapi. Imali smo sjajnu atmosferu, pozitivnu energiju, vrhunske rezultate, ali ne i adektavnu podršku. Sada ću malo da odmorim, nastavim sa induvidualnim radom, a zatim izaberem novu sredinu za sezonu koja slijedi”. 

Ostale vijesti iz kategorije