Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:14
20.6.2019.

Pionirska selekcija dokaz kvalitetnog rada sa mladima u KK Sutjeska

Pionirski tim KK Sutjeska, predvođen trenerom Zoranom Marojevićem, u veoma jakoj konkurenciji osvojio je drugo mjesto u Crnoj Gori u sezoni 2018/19, čime se još jednom pokazalo da se u nikšićkom klubu sa najvećom tradicijom posvećuje velika pažnja u radu sa mlađim kategorijama.


Ekipa Zorana Marojevića, imala je dugu i iscrpljujuću sezonu, u kojoj je pokazala puni svoj potencijal.

“Ušli smo u prethodnu sezonu oslabljeni odlaskom najboljeg strelca i organizatora igre. Međutim, u hodu smo rješavali sve probleme i dizali se iz utakmice u utakmicu, a prvenstvo je bilo veoma dugo i zahtjevno. Odigrali smo čak 29 utakmica, a izgubili smo svega tri, i to sve tri od ekipe Budućnosti koja ima najbolju selekciju koja se pojavila kod nas zadnjih deset godina, i tvrdim da bi i u kadetskoj konkurenciji osvojila medalju”, ističe Marojević, koji je kao igrač ostavio dubok trag u nekadašnjoj prvoj ligi SR Jugoslavije.

On je u razgovoru za naš portal istakao da je ekipa svoj kvalitet posebno pokazala na završnom turniru.

„Tempirali smo formu za polufinalni turnir u Baru, gdje smo ubjedljivo savladali sve rivale i nanijeli prve poraze prvaku sjevera, timu  Jedinstva, i prvaku juga Mornaru. Najteži rival je bila naravno Budućnost, jer u rosteru ima više kvalitetnih igrača, jer je nama većina igrača godinu dana mlađa”, istakao je Marojević.

Potvrda kvaliteta je i činjenica da su se na širem spisku reprezentacije našla četiri igrača iz Sutjeske, Igor Gardašević, Mitar Radulović, Andrija Šutović i Ivan Vujović.

“Ne bih od igrača izdvajao nikoga iz ekipe, samo bih istakao vidan napredak tokom sezone Mitra Radulovića i Alekse Ašanina. I drugi su napredovali, ali ne u tolikoj mjeri. Moram istaći i rezultat juniorske ekipe Sutjeske u ovoj sezoni, koji su bili treći na kraju prvenstva, što je još jedan dokaz da se u KK Sutjeska kvalitetno radi sa mladima”, zaključio je Marojević.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije