Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pred “balon” u Banja Luci Sutjeska bolja od Ibra u crnogorskom prvenstvu

kk_sutjeska
Facebook
  • Autor onogost.me
  • 14.01.2021. u 19:05

Košarkaši Sutjeske savladali su Ibar 83:77 u utakmici desetog kola domaćeg šampionata. Poslije prvog poraza u ligi u tekućoj sezoni od Primorja u Herceg Novom, izabranici Velimira Gašića dobro su reagovali i na domaćem terenu ostvarili bitan trijumf protiv ekipe iz Rožaja. 

Vidno je bilo da se Sutjeska tokom većeg dijela meča mučila u organizaciji napada. Gosti su agresivnije ušli u susret, stekli šest poena razlike, ali je domaćin brzo vratio rezultat u egal. Prvu dvocifrenu prednost Nikšićani su ostvarili nakon tri minuta igre u drugom kvartalu, kada je Brzoja flouterom donio plus 11. Sutjeska je boljom igrom do poluvremena održavala solidnu prednost, na isteku dvadesetog minuta Nikšićani imali deset poena viška 46:36, prije svega zahvaljujući Sejfiću, Miloševiću i Brzoji.

Velika borba na terenu viđena je i u drugom poluvremenu, dolazili su gosti do minus pet, ali Sutjeska bi uvijek vraćala dvocifrenu prednost. Ipak, sam finiš meča donio je uzbuđenje, Sejfić je zaradio petu ličnu, Ibar je iskoristio nešto lošiju igru domaćina u odbrani i stigao do minus dva. Imali su priliku gosti da povedu, promašili su šut za tri poena, da bi u narednom napadu Brzoja pogodio za plus četiri za Sutjesku. Ispucali su gosti nekoliko dalekometnih šuteva na kraju, dok je Sutjeska poenima Miloševića definitivno privela meč kraju za konačnih 83:77. Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Milošević i Brzoja sa po 22 poena, Sejfić je dodao 14, dok su kod gostiju Čičić i Hot ubacili po 23 poena.

Košarkaši Sutjeske će naredne sedmice imati obaveze u regionalnoj ABA 2 ligi, kada je na programu „balon“ u Banja Luci. Nikšićani će od 18. do 24. januara odigrati mečeve sa Borcem iz Banja Luke, Heliosom i Slobodom iz Užica.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.