Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska bolja od Lovćena u Sarajevu

kk_sutjeska_17
KK Sutjeska media
  • Autor onogost.me
  • 07.03.2021. u 20:59
U okviru desetog kola regionalne ABA 2 lige košarkaši Sutjeske savladali su Lovćen rezultatom 79:69. Meč je odigran u "balonu" u Sarajevu, a nikšićki sastav je nakon tri odigrana meča u gradu na Miljacki zabilježio dva poraza i trijumf.

Uvodni minuti meča protekli su u znaku i prednosti cetinjske ekipe. Ipak, sredinom prve četvrtine igrači Sutjeske su zaigrali agresivnije i serijom 8:0 poveli šest poena razlike. Nastavili su sa odličnom odbranom izabranici Velimira Gašića u drugom kvartalu, a ekipa sa Cetinja je dobro morala da se pomuči kako bi postigla prvi koš u ovom periodu igre. Nakon tri minuta igre u drugoj četvrtini Sutjeska je prvi put na meču stekla dvocifrenu prednost. Krajem poluvremena došlo je i do manjeg opuštanja, pa se na odmor otišli sa plus šest, 40:34.
Nikšićki sastav nastavio je agresivnu igru i u trećem periodu. Isplatio se žustriji i vidno motivisaniji pristup, pa je opet prednost rasla do plus 14. Ipak, u samom finišu Lovćen je uspio da istopi prednost i dođe na prihvatljivih 56:49.
Nastavio je cetinjski tim i u poslednjoj četvrtini da se približava, došao na minus tri, ali je nikšićki sastav odgovorio i prekinuo sjajan niz Lovćena. Sejfić i Spasojević su realizovali nekoliko uzastopnih napada, te vratili dvocifrenu prednost svom timu na tri minuta do kraja susreta. Priveli su igrači Sutjeske mirno meč kraju i slavili rezultatom 79:69.
Spasojević je postigao 21 poen dok je Brzoja dodao 17.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.