Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska na Zlatiboru: Igrači su fokusirani, timska igra i zajedništvo vode do uspjeha

KK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 09.11.2023. u 15:05
Mjesec nakon prvog, počinje drugi „balon“ NLB ABA2 lige – Zlatibor je od 13. do 19. novembra domaćin turnira, na kojem će košarkaški klub Sutjeska odigrati tri utakmice.

Mjesec nakon prvog, počinje drugi „balon“ NLB ABA2 lige – Zlatibor je od 13. do 19. novembra domaćin turnira, na kojem će košarkaški klub Sutjeska odigrati tri utakmice.

Sutjeska na Zlatibor putuje u subotu, a prvu utakmicu igra u ponedjeljak (21) protiv slovenačkog Šenčura. Rivali su još MZT (16. 11. u 15h) i Vojvodina (19. 11. u 12h). A uoči odlaska na predstojeći turnir, na konferenciji za medije govorili su trener ekipe Dragan Nikolić i igrači – Filip Barović i Đorđe Otašević.

„Sa velikim oprezom prilazim svakom ‘balonu’. Nadam se da ću da nastavim tradiciju da dođem oprezan, a odem vrlo raspoložen sa “balona”. Imamo dva hendikepa – to je što nismo, nažalost, u takmičarskom periodu, vezano za crnogorsko prvenstvo, koje nije ni počelo. Ja sam čovjek koji je kroz svoju košarkašku istoriju upoznao i stekao velika sportska prijateljstva u Crnoj Gori. Mislim da sam svuda dobrodošao. Hvala svima na tome. Zaista, velika i brojna sportska prijateljstva. Mnogo prije mog dolaska sam sjajne ličnosti upoznao, sportske i na drugim poljima. Želim crnogorskoj košarci, kao što je uradila dobar posao na Svjetskom prvenstvu, da u najkraćem mogućem roku se stvari srede i da krene liga. To je moja želja”, rekao je na današnjoj konferenciji trener ekipe Dragan Nikolić.

Drugi, veliki, hendikep je odsustvo Vladimira Tomaševića, koji će zbog povrede jedno vrijeme biti van terena.

“Drugi hendikep je odsustvo Vladimira Tomaševića. Tomašević će odsustvovati sa ovog i sigurno sa sljedećeg ‘balona’. Na onom krajem januara vjerujem da će biti apsolutno spreman. On je jak momak, koji se dobro opravlja. Vladimir Tomašević je naše vezivno tkivo, igrač koji je igrao najviše minuta na prvom ‘balonu’. Njegovo odusustvo je hendikep za nas”, poručio je Nikolić.

Nikolić je istakao i neke pozitivne stvari.

“Ono što je pozitivno – dobili smo pojačanja, ali kakva pojačanja. Igrači, koji su bili povrijeđeni sada izgledaju dobro. Neki igrači, koji se još nisu uigrali, koji su bili u lošijoj formi izgledaju mnogo bolje. Najjača pojačanja smo dobili unutar tima. Dozvali smo se pameti. Jesu stigla dva pojačanja, ali u ovom momentu to su igrači, koji ne mogu preko noći da se uklope u tim koji se skupio polovinom avgusta. I njima će trebati puno vremena, da se uhodaju, a vrijeme je jedino što nemamo, bar do ovog ‘balona'”, objasnio je Nikolić.

Kada je riječ o narednim rivalima na Zlatiboru – Šenčur, MZT i Vojvodina su, poput Sutjeske, na skoru 1-1.

“Ne bih potcijenio Šenčur – ima trenera koji je bio fantastičan i pametan igrač, a sada je pametan trener. Ekipa Šenčura je pobijedila Heliosa, jednog od glavnih favorita ovog takmičenja. Helios je prošle sezone jedan šut dijelo od ABA lige. Šenčur je odličan tim, koji igra dugo zajedno, igra dobru košarku i izgleda mnogo bolje nego prošle sezone”, kazao je Nikolić.

Nikolić je prošle sezone vodio MZT, sa kojim će se sastati u četvrtak.

“Poslije Šenčura slijedi moj bivši klub MZT. Ostavio sam za sobom jedan dobar, talentovan stručni štab. Iskusan su tim, šampionski. Ubjedljivo su najiskusnija ekipa u ligi. Taktički najzrelija sigurno.”

A nakon MZT-a slijedi meč sa Vojvodinom, posljednji na ovom “balonu”.

“Kad budemo igrali protiv Vojvodine, to će nama biti peta takmičarska utakmica, a njima 16. Igraju izvanredno Košarkašku ligu Srbije, pobijedila je Spartak i Zlatibor. Prošetali su se kroz kvalifikacije. Imaju mladog, talentovanog trenera. Uz dužno poštovanje svih, ovo je ubjedljivo najteži “balon”. Idemo na Zlatibor, tamo gdje smo proveli 10 prelijepih dana na pripremama. Igraćemo utakmice na tri dana što daje određenu prednost. Igrači su posljednjih dana odlično odradili sve što je trebalo. Fokusirani su, a i bolja je atmosfera nego što je bila u prethodnom periodu. Mislim da smo dosta kompaktibilniji”, zaključio je Nikolić.

Barović: Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat

Centar i jedan od najiskusnijih u ekipi, Filip Barović poručio je da će momci pokušati da ostvare što bolji rezultat. Barović je istakao da je odsustvo Tomaševića veliki hendikep, ali da će momci timskom igrom i zajedništvom pokušati da reaguju na taj problem.

„Igramo protiv ozbiljnih ekipa, za svaku će trebati različita priprema i drugačiji stil igre. Imali smo vremena da se pripremimo, radili smo, trenirali. Veliki hendikep je gubitak Tomaševića, jer je to jedan od naših najvažnijih igrača u rotaciji. Jednom timskom igrom, zajedništvom, pokušaćemo da reagujemo na taj problem. Veliki hendikep za nas je i što nema lige – ne možemo da se pripremamo kroz takmičarske, već zakazujemo prijateljske utakmice. Ali, mislim da smo uspjeli da uradimo dobar posao, da ih imamo dovoljno da analiziramo greške i popravimo to što je trebalo da se popravi. U jednom dobrom raspoloženju idemo na ‘balon’ da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat”, rekao je Barović.

Otašević: Idemo puni samopouzdanja

Đorđe Otašević poručuje da je ekipa spremna za naredne izazove.

„Očekuju nas tri kvalitetne utakmice. Mislim da smo spremni, jako smo trenirali. Primjetno je odsustvo Tomaševića, ali imamo duboku rotaciju. Igrali smo prijateljske utakmice na kojima smo obratili pažnju na detalje, pokušali da unaprijedimo igru u odbrani i napadu. Mislim da smo spremni za sve što nas očekuje. Idemo puni samopouzdanja“, kazao je Otašević.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.