Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska razbila Partizan

dsc_6154
MM
  • Autor onogost.me
  • 04.01.2016. u 21:44

Kakvo veče za košarkaše Sutjeske. Bez dileme, večeras je pred prepunim Sportskim centrom ispisana jedna od najljepših stranica nikšićke košarke. Pao je ni manje ni više nego Partizan, velikan evropske košarke. 

I to u kakvom momentu. U trenutku kada se na riječ poraz nije smjelo ni pomisliti ekipa Dušana Dubljevića pokazala je karakter i uspjela da zabilježi možda i najvažniju pobjedu u nastavku borbe za opstanak u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na Balkanu.

Sutjeska je večeras pregazila Partizan i pobjegla sa začelja tabele. Konačan rezultat 82:71, ali je domaćin vodio i sa po 20 poena razlike tokom čitavog meča. Bila je to moćna timska igra u kojoj, gotovo po receptu, kada Nemanja Vranješ igra na niovu, onda se pobjeda ne dovodi u pitanje.

Sa 27 postignutih poena bio je najefikasniji igrač susreta. Pratili su ga Pavlićević i Albijanić sa postignutih 17, odnosno 14 poena.

Od prve četvrtine Beogradjani kao da nijesu bili na parketu. Sutjeska je polako pravila razliku, da bi, ispostaviće se, bila ključna druga četvrtina kada je napravljena razlika od 22 poena razlike. Večeras je sve funkcionisalo, šut za tri poena, skok, odbrana. Partizanovi bekovi su bili potpuno zaustavljeni, a po prvi put centarska linija Sutjeske nije bila najslabiji dio tima.

U ekipi Partizana jedina svijetla tačka bio je Džons sa 20 poena.

Večerašnja pobjeda ipak donekle ostaje u sjenci navijačkih incidenata koji su prethodili susretu.

„Vojovde“ i „Grobari“ danas su se sukobili oko 15h u Ulici Đura Salaja, kada su po tvrdnjama navijača Partizana „Vojvode“ zasule kamenicama i bakljama grupu „Grobara“ okupljenih kod nekadašnje kafane „Biblioteka“.

Policija je spriječila veće sukobe, a prilikom interevncije zaplijenjen je veći broj noževa, šipki i palica, nakon čega je privedeno tridesetak navijača iz oba tabora.

Manji sukobi nastavljeni su i oko 18h kada su „Grobari“ uz bakljadu ušli u Sportski centar što je izavalo revolt navijača Sutjeske.

Policija je tom prilikom privela nekoliko navijača. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pioniri košarkaškog kluba Sutjeska osvojili su drugo mjesto u šampionatu Crne Gore i zaokružili uspješnu sezonu.
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.