Autor: onogost.me
Foto: KSCG
10:06
23.2.2021.

Uz mlade snage i prekaljene igrače ima nade za košarkašku reprezentaciju

Izostanak sa Evropskog prvenstva, poslednje mjesto u kvalifikacionoj grupi iza Francuske, Njemačke i Velike Britanije, ostavljaju gorak ukus u ustima svih ljubitelja košarke u Crnoj Gori. Ipak, ima nade za naredne cikluse, prije svega jer nekoliko igrača stasava u odlične košarkaše, dok je okosnica ekipe u najboljim godinama za dobre rezultate.


Dino Radončić svakako je ime na koje treba računati u budućnosti, pokazao je to i u prethodno odigranim mečevima za reprezentaciju.

„Veoma smo tužni što ne idemo na Eurobasket, htjeli smo da nastupimo na trećem velikom takmičenju zaredom, nakon EP 2017. i Mundobasketa 2019. Za utjehu nam je što smo pokazali da smo bolji od tima koji će biti na šampionatu. Nadam se da u budućnosti, sa novim mladim igračima i novim generacijama, možemo da se vratimo i igramo dobro“, rekao je Radončić nakon sinoćnjeg trijumfa nad Njemačkom u poslednjem kolu kvalifikacija za EP.

Pored Radončića crnogorska selekcija moći će da računa i na Marka Simonovića, koji je odličnom igrom u oba smjera dokazao da je NBA kalibar. Nikola Ivanović igra u odličnoj formi, Dubljević i Vučević odavno se već takmiče na vrhunskom nivou, dok Petar Popović ulazi u najbolje godine za košarku. Igor Drobnjak i Fedor Žugić tek treba da stasaju, pa se uz iskusnije saigrače, u narednom kvalifikacionom ciklusu može postići i bolji rezultat.

Ostale vijesti iz kategorije