Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Važna pobjeda Sutjeske, Olimpija pala i drugi put ove sezone

drasko
MM
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2015. u 19:40

Jak timski duh i jaka odbrana kada je bilo najpotrebnije, uz fantastičnog Draška Albijanića, bili su recept za jednu od najvažnijih pobjeda Sutjeske u nastavku abaligaškog karavana. 

Još jednom je pala slovenačka Olimpija ( 86:78 ), a  igrači Sutjeske su još jednom, u toplo-hladno sezoni, pokazali da svakako zaslužuju mjesto u najjačoj regionalnoj košarkaškoj ligi.

Možda je ovo bila najmanje posjećena  utakmica ove sezone, ali oni koji su došli večeras u Sportski centar mogli su da vide raspoloženog Albijanića koji je sa sa 20 poena vodio nikšićku ekipu do pobjede. Pratili su ga  Radosav Spasojević sa 15, te Pavlićević , Žižić i Vranješ sa po 14 poena.

Trener gostiju, Gasper Potočnik, kazao je da je njegova ekipa slabo branila pik'n'rol zbog čega je Sutjeska davala lake poene.

“Imali smo mnogo izgubljenih lopti i to nas je koštalo poraza. Njima je ovo važan trenutak za pobedu bio”, kratko je kazao Potočnik.  

Kapiten Nikšićana, Nikola Žižić naglasio je važnost pobjede.

” Imali smo problema sa skokom i šutem za tri poena. To smo danas uspjeli da ispravimo i dodjemo do pobjede”, zaključio je Žižić. 

Trener, Dušan Dubljević, čestitao je svojim igračima jer su u važnom meču uspjeli da se vrate iz rezultatskog minusa na poluvremenu.  

” Pokazali smo da imamo karakter i da nijesmo ekipa koja dava samo 50 poena. Ima li smo dosta dvocifrenih igrača i to je jedini način da dobijemo ovakve mečeve. Situacija je i dalje teška jer kući nemamo više pravo na kiks. Do kraja godine biće još pojačanja, evidentno je da nam treba još igrača u rosteru”, jasan je Dubljević. 

Na redu je gostovanje Metalcu koji sa Nikšićanima dijeli poslednju poziciju na tabeli. No, jednom su ih košarkaši Sutjeske savladali pa mogu i opet. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pioniri košarkaškog kluba Sutjeska osvojili su drugo mjesto u šampionatu Crne Gore i zaokružili uspješnu sezonu.
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.