Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Želimo da se borimo za mjesto u eliti“

kk-sutjeska
KK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 19.04.2020. u 12:33

Sastanak čelnika ABA lige je zakazan za 22. april. U pitanju je radni sastanak na kome će predstavnici klubova elitnog društva iznijeti svoje stavove i ideje u vezi za takmičenjem koje je prikinuo koronavirus.

Predsjednik ABA lige, Domagoj Čavlović je u razgovoru za Sport Klub naglasio da bi idealno bilo da se pronađe rješenje i da se stvore uslovi da se pitanja šampiona, opstanka i plasmana u elitno društvo rješavaju na parketu, ali je isto tako naglasio da treba biti objektivan i da treba shvatiti da je zdravlje uvek bilo i ostalo na prvom mjestu.

Prema informacijama koje dolaze do javnosti, preovladava stav da ABA ligu treba proširiti na 14 klubova. To znači da ispadanja iz elitnog društva neće biti, a da će novi članovi ABA lige, ako se ne stvore uslovi za nastavak takmičenja postati Borac iz Čačka i Split, koji su osvojili prvo i drugo mjesto. Bez mjesta u eliti, ostaće MZT i Sutjeska, koji su zauzeli treće i četvrto mesto.

Svima koji objektivno gledaju na trenutno stanje jasno je da odluka čelnika ABA lige ne zavisi mnogo od njih, jer trenutno uslove diktira virus. Šanse da se sve dileme oko takmičenja, koje je stiglo do same završnice, riješe na parketu su jako, jako male.

„Znam da ljubitelje košarke najviše zanima da li će biti proglašen šampion ABA lige. Svi bi iz dubine duše voljeli da se ponovo vratimo na parket i da na parketu rješavamo sve dileme koje su ostale. Sutjeska je napravila veliki uspjeh, pravi podvig, plasmanom u polufinale plej-ofa ABA 2 lige. Iskreno smo se radovali duelima sa Borcem iz Čačka, ljudski i sportski vjerovali da možemo da napravimo još jedan podvig i stignemo do elitnog društva. Međutim, sada smo svjesni da je zdravlje, kao i uvijek, na prvom mjestu i da moramo da uradimo sve što je do nas kako bi posljedice koronavirusa sveli na najmanju moguću mjeru“, naglasio je za Sport Klub sportski direktor Sutjeske iz Nikšića, Boris Nikolić i nastavio:

„U slučaju da takmičenje ne bude nastavljeno, a objektivno gledano nisu veliki izgledi da se tako nešto desi, mi ćemo poštovati odluku koju donesu čelnici ABA lige i posvećeno nastaviti da ostvarujemo projekat koji smo započeli. Cilj je da napredujemo iz godine u godinu, da ekipu formiramo sa igračima iz sopstvenog pogona, da se oslonimo na mlade igrače. Prošle sezone smo igrali u finalu Kupa, polufinalu plej-ofa, a samo jedna pobjeda nas je dijelila od mjesta u polufinalu ABA 2 lige. U trenutku prekida, bili smo na prvom mjestu u šampionatu Crne Gore, bili smo učesnici finalnog turnira Kupa, obezbijedili smo mesto u polufinalu ABA 2 lige“.

Za kraj, Nikolić je dodao:

„Apelujem i molim sve građane da poštuju mjere izolacije i socijalne distance. Da na taj način maksimalno pomognu zdravstvenim radnicima u borbi protiv nevidljivog, ali zaista jako opasnog protivnika koji nemilosrdno odnosi ljudske živote. Zdravlje je uvek bilo i ostalo na prvom mjestu. Sada je najvažnije da ostvarimo pobjedu protiv koronavirusa, a zatim da se srećni i zadovoljni vratimo na parket. Ponavljam, kao i svi u klubu, volio bih da se steknu uslovi da se borimo za mjesto u elitnom društvu, ali isto tako, svi smo svesni da je viša sila, viša sila“.

 

Izvor: Sport Klub

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.