Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ženski košarkaški klub Nikšić dobio novog trenera

  • Autor onogost.me
  • 06.07.2022. u 05:59

Rade Petrović novi je trener košarkašica Nikšića. Iskusni stručnjak, koji je ostavio dubok trag u mnogim klubovima, ostao upisan u istoriji crnogorske košarke kao prvi selektor jedne ženske selekcije na velikom takmičenju, nakon određene pauze, sa istim žarom očekuje nove izazove.

“Košarka je moj život i jednostavno ne mogu bez nje. Iz zdravstvenih razloga morao sam se povući prije godinu, a sada sam spreman za neke nove izazove. Drago mi je da ću opet imati priliku da u mom gradu radim sa košarkašicama, jer sam cijeli život posvetio ženskoj košarci”, rekao je za Pobjedu Rade Princ Petrović.

Rade Petrović u gotovo svim klubovima gdje je radio imao je uspjeh – Gorštak je uveo u Prvu ligu, sa Danilovgradom ispisao istoriju iako ga je uzeo u najnižem rangu, sa Lovćenom igrao finale, a zatim ostavio pečat u rožajskom Ibru. Radio je sa mlađim selekcijama Sutjeske, a sa juniorima nikšićkog kluba uspio da stigne do finala.

“Radio sam i sa košarkašima i sa košarkašicama. Razlika postoji, ali ne drastična”, kaže Petrović, koji je pomno pratio zbivanja na košarkaškoj sceni.

“Sigurno da u WABA ligi ima dobrih ekipa. Budućnost Bemax je već postala brend, Celje takođe, a bugarski predstavnici uvijek imaju velike ambicije. Ove sezone pojavile su se neke nove ekipe, koje bi trebale da budu osvježenje, a nadam se da ćemo i mi ostaviti lijep utisak. Drago mi je da se Nikšić, koji je kolijevka ženske košarke u Crnoj Gori, ponovo budi”, jasan je Petrović.

Tvorac je brojnih generacija nikšićkih košarkaša, a kao prvi selektor mlade ženske selekcije predstavlja inicijalnu kapislu za kasnije uspjehe naših košarkašica. Bio je u stručnom štabu Crne Gore na čak četiri prvenstva Evrope.

“Kao selektor mlade reprezentacije vodio sam Crnu Goru na prvenstvima u Italiji i Poljskoj, a a dugi niz godina bio sam asistent Miodraga Baletića u ,,A“ reprezentaciji, koja je za to vrijeme uspjela da preskoči B diviziju i bude šesta u Poljskoj, a zatim deveta u Francuskoj. Prve godine stvaranja svih tih selekcija bile su teške, ali sam ponosan što je i sada u nacionalnom timu nekoliko djevojaka iz te prve mlade reprezentacije”, objašnjava Petrović, u košarkaškim krugovima poznat kao Princ.

Izvor: Pobjeda

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.
Sutjeska je danas u 26. kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Danilovgrad - 103:79.
Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.