Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kupom zaliječili prvenstvene rane

FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2023. u 11:40
Naš narod bi rekao „sa stotinu grdnijeh jada“ i baš je tako bilo, ali Sutjeska se, ipak, domogla pehara u Kupu Crne Gore.

U „maratonskom“ meču Nikšićani su imali dominaciju na početku, pa i poveli prelijepim pogotkom Sahlija, ali duga pauza izazvana strahovitom kišom, očigledno, više je odgovarala Arsenalu, pa su u drugom poluvremenu stvorili nekoliko lijepih prilika, pogađali okvir gola i na kraju izjednačili. U produžecima je bila ravnopravna borba, ali sreća se izabranicima Nenada Brnovića osmjehnula u penal-ruletu.

Titula u prvenstvu Nikšićanima je izmakla „za dlaku“, samo zbog toga što je Budućnost bila bolja od njih u međusobnim duelima. Sutjeska je imala mnogo bolju gol razliku od Podgoričana, isti broj bodova, a sada –

kad su već osvojili Kup – kraj Bistrice, izgleda, tek žale za propuštenim, jer ovo je bila sjajna prilika da sezonu okončaju duplom krunom.

Dvije sedmice će odmarati Nikšićani, a onda počinju pripreme za predstojeće izazove na evropskoj sceni i nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija, uvjereni da će ovog ljeta imati više sreće nego prethodnih sezona.

Nakon meča s Arsenalom napadač Božo Marković nije krio zadovoljstvo.

"Kao što smo i očekivali Arsenal je bio maksimalno motivisan. Znali smo da neće biti lako jer nekoliko dana ranije minimalno smo slavili na ,,njihovom“ terenu, u posljednjem prvenstvenom meču. Ovo je njihova istorijska sezona, novi su prvoligaš, a izborili su mjesto koje ih vodi u Evropu i igrali finale Kupa. Sad kad je sve prošlo kako smo priželjkivali idemo na zaslužen odmor u nadi da ćemo se dobro pripremiti za međunarodne utakmice", kaže Marković koji je bio precizan sa bijele tačke u prelomnim trenucima meča pod Goricom.

Suad Ličina je među zaslužnijim pojedincima iz plavo-bijelog tabora za uspjeh ostvaren u Kupu. I lani i ove sezone podijelio je obaveze sa Vladanom Giljenom – branio je sve mečeve najmasovnijeg takmičenja, a i u osam prvenstvenih ove sezone bio je na golu Sutjeske.

"Svi su nas prepoznavali kao ekipu koja vrlo teško prima golove ove sezone, a pogotovo jesenas smo tvrdo igrali. O sezoni više i ne razmišljamo, zamalo smo uzeli titulu, ali važno je da smo na kraju donijeli barem jedan pehar. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme s Arsenalom, sve je išlo po planu, ali onda je uslijedila duga pauza i igrači su se ohladili, pa u nastavku nijesmo ličili na onaj tim s početka. Tačno je da smo i u drugom poluvremenu imali iste uslove kao Arsenal, ali oni su se tek tada razigrali i poentirali. Korektno smo odigrali i produžetke, mada nas je ova utakmica maksimalno iscrpila. Ne žalimo kad se završilo kako se završilo i kad sumiramo cijelu sezonu moramo biti zadovoljni. Godinama unazad u kontinuitetu igramo na međunarodnoj sceni i to je najvažnije. Nadam se da ćemo ovog ljeta savladati stepenicu više i da ćemo obradovati ljubitelje fudbala u Nikšiću", ističe golman Sutjeske Suad Ličina.

Izvor: Pobjeda

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ekipa Nikšića sa bronzanim odličjem završila je nastup na finalnom turniru Lige evropskih šampiona u golbalu.
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da su danas, u 14.42 sati, registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom šest kilometara jugozapadno od mjesta Čarađe, u opštini Nikšić.
    Na turniru "Trofej Miljana Miljanića", koji je održan u Ulcinju, odličan učinak imale su mlađe kategorije FK Onogošt.