Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavovi” bez Nebojše Simića na teškom ispitu u Kopru

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 12.03.2023. u 14:34
"Lavovi" gostuju Sloveniji u Kopru u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine.

Veliki izazov očekuje izabranike Vlada Šole nakon što su poraženi (32:29) u prvom meču koji je u četvrtak odigran u Podgorici.

Zadatak će biti teži zbog činjenice da u sastavu neće biti golmana Nebojše Simića, koji očekuje prinovu, zbog čega je dobio dozvolu stručnog štaba da ne putuje u Sloveniju.

“Očekujem opet dobru utakmicu, jednako kvalitetnu kao u “Morači”. Za nas će, normalno, biti teža, jer nemamo navijače kao u Podgorici, a njihova podrška nam mnogo znači. Ali, i ovdje ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Slovenci će biti motivisani pred svojim navijačima, kao i mi pred našim. Ispraviće greške koje su pravili, a nadam se da ćemo to uraditi i mi i odigrati najbolje što možemo”, kazao je Radojica Čepić.

“Nakon poraza i grešaka koje smo pravili u Podgorici, očekuje nas teško gostovanje Sloveniji. Moramo da popravimo greške u igri sa igračem više i da probamo da im trčimo “u leđa”, da povučemno tranziciju i da, kao i u “Morači”, pokažemo srce na terenu. Slovenija nas nije iznenadila na prvoj utakmici, a sada očekujem da će biti još bolja, jer igra na domaćem terenu. Svi znamo kolika je to prednost, pogotovo za nas Balkance. Nadam se da nećemo pokleknuti, da ćemo pokazati pravu igru”, kazao je Aleksandar Bakić.

Šesti takmičarski meč odigraće Crna Gora i Slovenija u Kopru. “Dežela” vodi 4:1, jer je dva puta slavila na šampionatima Evrope (31:29 i 28:19), na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj u januaru (31:23) i prije tri noći u “Morači” (32:29).

“Lavovi” su jedini put slavili prije 14 mjeseci, u ključnom duelu za plasman u glavnu fazu EHF Eura (33:32), a izgubili su i četiri prijateljska duela.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.