“Lavovi” iz posljednjeg šešira čekaju rivale na EP

RSCG
 • Autor onogost.me
 • 01.05.2023. u 15:16
Crna Gora žrijeb za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj u januaru naredne godine dočekuje iz posljednjeg, četvrtog šešira.

Dan nakon završetka kvalifikacija, Evropska rukometna federacija (EHF) objavila je sastav šešira za žrijeb koji će 10. maja u 17.45 sati biti održan u Dizeldorfu.

Sastavi četiri šešira određeni su na osnovu plasmana u kvalifikacijama za EHF Euro 2024 i na posljednjem šampionatu Evrope prošle godine, pa je jasno da je poraz od Bosne i Hercegovine, doveo „lavove“ u vrlo tešku situaciju pred žrijeb.

Žrijebom će biti određeni sastavi šest grupa sa po četiri tima. Već je poznato da će Njemačka igrati u grupi A u Dizeldorfu (prvi meč) i Berlinu, Hrvatska u grupi B u Manhajmu, Island u grupi C (Minhen), Norveška u grupi D (Berlin), aktuelni šampion Evrope – Švedska grupnu fazu će igrati u grupi E u Manhajmu, dok će prvak svijeta – Danska biti smještena u grupu F u Minhenu.

Plasman u glavnu rundu izboriće po dvije prvoplasirane selekcije.

EHF Euro 2024 na programu je od 10. do 28. januara naredne godine, a prvi put će se šampionat sa 24 učesnika, igrati u jednoj državi.

Premijerni meč prvenstva igraće se na fudbalskom stadionu u Dizeldorfu, kapaciteta 50 hiljada mjesta, što bi trebalo da bude novi svjetski rekord kada je u pitanju posjeta nekom rukometnom meču.

SASTAVI ŠEŠIRA

Prvi šešir: Švedska, Španija, Danska, Francuska, Norveška, Island
Drugi šešir: Njemačka, Holandija, Slovenija, Mađarska, Portugal, Austrija
Treći šešir: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Poljska, Češka, Srbija, Sjeverna Makedonija
Četvrti šešir: Švajcarska, Rumunija, Crna Gora, Grčka, Gruzija, Farska Ostrva

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači do 15 godina, okupila se danas u Kotoru i odradiće zajedničke pripreme sa selekcijiom Srbije, saopšteno je iz Vaterpolo plivačkog saveza.
  Šampioni ovogodišnje Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci su studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, to je epilog sinoć odigranog finala u kojem su savladali kolege sa Građevinskog fakulteta rezultatom 72:63.