“Lavovi” spremni za SP, Roganović: Nebo je granica za ovu ekipu

RSCG
 • Autor onogost.me
 • 07.01.2023. u 15:23
Crnogorski rukometaši privode kraju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje počinje 12. januara.

“Lavovi” su u Kataru, odakle kreću za Poljsku, gdje ih u Krakovu čekaju dueli sa Španijom, Iranom i Čileom.

“Sve ide po planu. Dva pripremna meča sa Sjevernom Makedonijom, pa protiv Katara nam puno znače, daće nam materijal da vidimo na čemu još treba da radimo”, rekao je selektor Zoran Roganović i dodao:

“Motivacija ogromna, fokus je od prvog dana na najvećem nivou. To me raduje, vjerujem da ćemo pokazati da smo prava ekipa. Želimo da napravimo iskorak, da obradujemo mnoge ljude u zemlji”, istakao je Roganović.

Grupa je zahtjevna, Crna Gora traži jedno od prva tri mjesta za prolaz.

“Izazov je pred nama, sa dosta vanevropskih zemalja. Da ne upadnemo u zamku kao što smo bili prije 10 godina kada smo mislili da smo bolji od Argentine, Tunisa… Svi igraju rukomet, svi imaju kvalitet kada dođu na SP, nema opuštanja i potcjenjivanja. Naši protivnici igraju dobar rukomet, u egalu su sa svima”.

Crna Gora ima kontinuitet igranja na najvećim takmičenjima.

“Od samog početka plan je da rastemo na svakom narednom takmičenju, kvalifikacijama… Ova ekipa to pokazuje, zadovoljan sam razvojem, ja ni ne znam gdje je vrh ovog tima i to je za mene izazov. Imamo vrhunske igrače i nebo je granica za nas i siguran sam da možemo da napredujemo. Pritisak nam ne treba, već da bude bolje nego što je bilo, pa gdje nas dovede”, zaključio je Roganović.

Naša selekcija 12. januara igra protiv Španije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se sredstva za završetak realizacije rekonstrukcije zapadne tribine fudbalskog stadiona u Nikšiću uvećaju sa 730.000 eura na 994.000 eura.