Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Lavovi” ubjedljivi protiv Rumunije

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 02.11.2023. u 18:50
Rukometaši Crne Gore savladali su Rumuniju, u prijateljskom meču, u Podgorici 38:28.

Crna Gora je bolje otvorila meč i nakon pet minuta igre serijom 3:0 povela sa 4:2, da bi u 9. minutu nakon gola Miloša Vujovića prvi put bilo plus tri 7:4.

Potom smo u nekoliko navrata imali tu razliku, a onda je Radović sredinom prvog dijela donio pet golova viška 10:6.

Nisu se predavali Rumuni, pa su u 23. minutu nakon gola Tarice izjednačili 12:12. Nije pomogao ni tajm-aut Šole, Rumuni su pogotkom Negrua preokrenuli 13:12, pet minuta prije kraja prvog dijela.

Rumuni su nakon toga prokckali napad za plus dva, što je na drugoj strani kaznio Bakić, pa se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 15:15.

“Lavovi” su bolje otvorili i nastavak meča i u 35. minutu stekli dva gola prednosti 17:15. Gosti su reagovali i izjednačili na 19:19, ali do kraja je dominirala naša selekcija.

U 42. minutu tim Vlada Šole se nakon gola Miloša Vujoivića opet odlijepio 25:21. Potom je nakon gola Kaluđerovića u 54. minutu bilo plus osam 34:26, nakon čega je Crna Gora mirno privela meč kraju, do konačnih plus deset 38:28.

Miloš Vujović i Vasilije Kaluđerović postigli su po devet golova, dok su Aleksandar Bakić i Stefan Čavor postigli po tri.

Nikola Matović je imao sedam, Haris Suljević dvije, a Nebojša Simić jednu odbranu.

Utakmica je odigrana u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo na kojem će “lavovi” igrati u grupi C sa Islandom, Mađarskom i Srbijom.

Reprezentacija će još sjutra trenirati u Podgorici, a na okupu će ponovo biti od 20. decembra, kada počinju pripreme za Evropsko prvenstvo.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci