Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milinković: Adžić nešto najbolje što sam vidio, Juve dobija fenomena

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 03.01.2024. u 16:05
Trener Budućnosti Mladen Milinković kazao je za italijanski "Tutosport" da je Vasilije Adžić nešto najbolje što se dogodilo crnogorskom fudbalu u posljednjih 15 godina.

Italijanski mediji navode da će supertalentovani vezista u januaru potpisati ugovor sa Juventusom do 2026. godine.

“U samo jednom konceptu mogu reći da se u potpunosti slažem sa onim što je izjavio naš sportski direktor Andrija Delibašić, a to je da je ‘Adžo’ nešto najljepše što smo vidjeli u crnogorskom fudbalu već petnaest godina”, kazao je Milinković za italijanski list i dodao:

“Toliko je dobar da sam mu, u dogovoru sa sportskim direktorom Delibašićem, dao više slobode na terenu kako bi u potpunosti mogao da oslobodi svoj veliki talenat. Obično se takve stvari ne rade sa tinejdžerom, ali on je tako dobar da on to zaslužuje”, istakao je trener “plavih”.

Milinković je kazao da u Adžiću vidi mješavinu Džerarda, De Brujna i Belingema.

“Teško je reći samo jedno ime. On ima mnogo kvaliteta. On je fleksibilan, eklektičan vezni igrač. Za mene mješavina Džerarda, De Brujna i Belingema. Takođe bih ga uporedio i sa bivšim igračem Juventusa Jugovićem”, kazao je Milinković.

On je istakao da Adžić ima potencijal da postane jedan od najboljih crnogorskih igrača u istoriji.

“Pred njim je cijela karijera, najmanje petnaest godina ili više. Još uvijek mora da dokaže svoju vrijednost. Ali ima potencijal i klasu da postane jedan od najvećih u istoriji ‘crnogorskog’ fudbala. S druge strane, ako jedan od najpoznatijih klubova u Evropi kao što je Juventus,odluči da značajno uloži u njega, to znači da od njega mnogo očekuje, ali i prije svega da ga smatra talentom dostojnim da nosi crno-bijelu majicu“, zaključio je Milinković.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Ligaški dio takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi završen je sinoć pobjedom Podgorice na gostovanju Kotoru 69:65. Na taj način, ovaj dio prvenstva sa najboljim skorom završili su Podgorica i Sutjeska, koji su na taj način osigurali vizu za ABA 2 ligu naredne sezone i mjesto u baražu za plej-of.