Mitrović: Čekamo da nam se Brnović javi, odgovornost treba da snose igrači i stručni štab

screenshot/FK Sutjeska
 • Autor onogost.me
 • 05.08.2023. u 13:19
Dva dana nakon fijaska u Evropi i ispadanja od Santa Kolome u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija oglasio se predsjednik Upravnog odbora Sutjeske (UO), Marko Mitrović, pišu Vijesti.

U razgovoru za “Vijesti” Mitrović ističe da odgovornost na terenu snose igrači i stručni štab, a ne UO. Osvrnuo se i na trenera Nenada Brnovića, kazavši da sa njim još nije bilo razgovora nakon debakla u Andori, te da čekaju da vide kako će on reagovati.

“Mislim da ne snosimo nikakvu odgovornost za igru na terenu. Za igru na terenu odgovornost treba da snose igrači i stručni štab. A mi kao odgovorni ljudi čekamo da vidimo da li će neko izaći i reći – ja sam pogriješio. Ako ne – onda ćemo mi da djelujemo. Čekamo da vidimo da li će neko iz stručnog štaba da kaže da nije radio kako treba. Ako ne, UO će zasijedati i neke ljude pozvati na odgovornost. Nenad Brnović ima ugovor na dvije godine. Mi čekamo da vidimo kako će on reagovati. Čekamo da vidimo kako će biti protiv Arsenala i Jedinstva. Onda ćemo da reagujemo, ako to ne bude kako treba. Čekamo i da se trener oglasi – ne samo Vama, nego i nama. Vjerovatno ćemo danas imati neki razgovor. Očekujemo i mi od njega da nas pozove”, poručio je Mitrović za “Vijesti”.

Ističe da je UO obezbijedio nesmetano funkcionisanje kluba.

“Predsjednik kluba po Statutu je dužan da obezbijedi logistiku. To znači da obezbijedimo plate, premije, pripreme i odlazak na evropske utakmice. Iz punih usta kažem da je Upravni odbor obezbijedio sav novac za nesmetano takmičenje, kako u domaćem šampionatu, tako i u evropskim takmičenjima. Sutjeska je, da se ne zaboravi, prošle zime odradila pripreme u Antaliji. A Sutjeska je klub koji se finansira iz opštinskog budžeta. Kad tako nešto obezbijedite klubu, a da pritom isti taj Upravni odbor zajedno sa mnom ne prima nijedan cent od kluba, a ja i Upravni odbor obezbjeđujemo jednu trećinu budžeta kluba. Jednu trećinu obezbjeđuje Opština, tu su tri plate, drugu trećinu mi kroz sponzorstva, a treću trećinu obezbjeđuju igrači kroz igru u evropskim takmičenjima. Obezbijedili smo svu logističku podršku klubu, otkad smo preuzeli klub. Igračima se ne duguju ni plata ni premija. Sve im je isplaćeno. I to je za ponos”, ističe Mitrović.

Ističe da je UO igračima obezbijedio sve uslove.

“Mi ne možemo da igramo umjesto igrača, niti taktiku da postavljamo i nećemo se time baviti. Da li je neko odgovoran za ovo? Sigurno jeste. Ovo je mnogo loš rezultat. Na terenu snose odgovornost igrači i stručni štab. Da je bilo šta od od drugih stavki falilo ja i Upravni odbor bismo podnijeli ostavke. Najbitnija stvar – jeste li vi meni kao stručni štab tražili da ja dovedem te igrače. Svakog igrača sam doveo. Nisu bili jeftini. Ja sam i Igoru Ćulafiću i Krstu Koprivici (prethodni sportski direktor Sutjeske) rekao – ako šef stručnog štaba hoće da učestvuje u dovođenju igrača, nikakav problem. Nenad Brnović je pregovarao sa igračima. Marko Mitrović nijednog igrača nije doveo, samo je rekao – ja vam igrača od 10 hiljada neću dovesti, niti mogu. Nije pristojno da neko u opštini Nikšić prima 10 hiljada eura platu. Mi kao UO smo obezbijedili sve. Ono što je u mojoj agendi, to je komplet realizovano, zajedno sa Upravnim odborom.

Mitrović se dotako i infrastrukture.

“Napretka nema bez infrastrukture. Sutjeska je samo korisnik zapadne tribine i stadiona. Mi nemamo nikakve veze sa izgradnjom stadiona. Inicirao sam više sastanaka, od 2020. se čeka da se počne sa radovima. Imamo obećanje da će do januara biti završena rekonstrukcija zapadne tribine. O tome odlučuje Vlada, Uprava javnih radova, FSCG, koji je svoje obaveze izvršio i isplatio”, zaključio je Mitrović.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci