Mlade košarkašice na okupu: Počele pripreme za Evropsko prvenstvo

KSCG
 • Autor onogost.me
 • 26.06.2023. u 13:36
Mlada ženska košarkaška reprezentacija pred velikim je izazovom. Poslije osvajanja B divizije prošlog ljeta, ekipa Vladana Radovića ove godine oprobaće se u eliti.

Pripreme za šampionat Evrope su počele, a selektor Vladan Radović računa na 15 djevojaka.

“Koliko sam prošle godine imao jasnu sliku o kvalitetu i mogućnostima ekipe, toliko je sad ova ekipa enigma kako će izgledati zajedno. Poznajem jako dobro igračice individualno koje su na spisku, ali će sigurno biti dosta teže za mene i moj stručni štab da ih uvedemo jedan sistem igre i uspostavimo principe kojih se moramo držati. Moram naglasiti da zbog povreda ne mogu da računam na Jovanu Savković, koja je i prošle godine bila jedan od najboljih igrača ekipe i samog prvenstva, zatim na Bojanu Radonjić koja je imala jako bitnu ulogu, kao i na još nekoliko igračica koje bi sigurno imale neku ulogu u ovoj selekciji,” kaže selektor Radović.

Na spisku su: Marija Leković, Marija Baošić, Zoja Čanović, Tea Grabovica, Hajdana Šćepanović, Atina Radević, Mila Mijušković, Milena Bigović, Jelena Bulajić, Ksenija Kuzmanović, Žana Tatar, Jelena Perović, Nikolina Ilić, Lana Vukčević i Ivana Vujošević.

“Ono sto je sigurno pozitivno i značajno je da su tu iz prošlogodišnjeg sastava Leković, Baosić, Bigović, te opet najmlađa Bulajić i Vukčević. Leković će nakon obaveza u seniorskoj selekciji i Eurobasketa dobiti jedan period da se odmori i oporavi, a zatim ce se prikljućiti pripremama i sigurno da ce biti vođa ove ekipe,” ističe selektor.

Naša reprezentacija će imati šest prijateljskih utakmica, a protivnici će biti Turska, Hrvatska i Srbija.

“Ova ekipa nema kvalitet i uigranost prošlogodišnje selekcije, sigurno da su i protivnici na još većem nivou, ali sam siguran da ćemo svi zajedno imati jedan veliki motiv da uradimo sve što možemo kako bi ostvarili cilj i ostali u A diviziji. U toku priprema svojim ponašanjem, odnosom prema obavezama i zalaganjem želim da zaslužimo i tu dozu sreće koja je u sportu jako bitna,” zaključio je Radović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na Međunarodnom džudo turniru Rožaje open 2023, na kome je učestvovalo preko 500 takmičara iz 10 zemalja i 50 klubova, DŽK Trebjesa osvojio je 12 medalja.
  U organizaciji Karate kluba "Onogošt", juče je održan 19. Karate kup Nikšića, na kome je učestvovalo 390 takmičara iz 31 kluba.