Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nemoć “lavica” protiv Njemačke, sa Slovenijom za Pariz

Stefan Ivanović/Matchlens.me
  • Autor onogost.me
  • 13.04.2024. u 17:16
Prva šansa da se približe četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer su bile potpuno nemoćne pred Njemicama, koje su slavile 28:24 i poslije 16 godina se vratile na najveću smotru.

im Bojane Popović će imati novu šansu sjutra, kada mu samo pobjeda nad Sovenijom Dragana Adžića otvara vrata Pariza.

Iako su najavljivale veliku bitku, “lavice” kao da su se pogubile u sjajnoj atmosferi u “Ratiofarm areni” u Noj-Ulmu, gdje su samo jednom izjednačile, i to na 1:1. Sve nakon toga je bilo u znaku Markusa Gaugiša i njegove čete.

Obje ekipe su od starta igrale veoma čvrsto u odbrani, o čemu najbolje govori podatak da je prvi gol u pozicionom napadu postignut tek početkom 14. minuta, kada je Tatjana Brnović smanjila na 4:3.

Njemice su, ipak, pronalazile kvalitetnija rješenja, često iznuđivale sedmerce (četiri od prvih pet golova domaćih sa te linije postigla Julija Maidhof), a izabranice Bojane Popović nikako nisu mogle da se pronađu u napadu.

Sve su probale kroz sredinu, gdje im je nedostajalo i visine i snage da probiju korpulentne protivnice. I kad bi se izborile za poziciju za šut nisu mogle da nađu rješenje za sjajnu Katarinu Filter, koja je u prvih 20 minuta primila tri gola, a odbranila sedam šuteva iz igre i sedmerac!

Da između stativa “lavica” nije stajala izuzetno raspoložena Armel Atingre, koja je u stopu pratila koleginicu sa druge strane, razlika je mogla da bude mnogo osjetnija.

Popovićeva je uzela tajm-aut pri rezultatu 7:3 u 17. minutu i odlučila da napada se sedam igračica. Stvarale su se šanse, ali se nisu koristile i kazna je bila surova – prvo je Dženi Berend pogodila praznu mrežu, a onda i Julija Benke povisila na 9:5, nakon što je Filter odbranila zicer Jeleni Despotović.

Tih četiri razlike je bilo i na poluvremenu (11:7), zbog čega je tinjala nada da “lavice” mogu da se izvuku kao na Svjetskom prvenstvu, kada su od Mađarske gubile 10:7 na velikom odmoru, a slavile 24:18.

Sada je ta nada odmah ugašena – Filter je odbranila jedan zicer Brnovićevoj, dva Nini Bulatović, Despotovićeva pogodila stativu, a Njemice sa četiri gola otišle na nedostižnih 15:7 i natjerale Popovićevu da traži tajm-aut.

Bilo je prekasno, a i nije imao ko da nadoknadi ogroman minus, jer je rješenja za odbranu Njemica i sjajnu Filter pronalazila samo Matea Pletikosić. Tek u finišu, kada su domaće malo spustile ritam, “lavice” su zaigrale znatno bolje u napadu i ublažile poraz.

Ali, u sjutrašnjem obračunu sa Slovenijom će biti neophodno da se igra na nivou svih 60 minuta. U suprotnom, Grad svjetlosti će ostati u izmaglici…

Njemačka – Crna Gora 28:24 (11:7)

Noj-Ulm – “Ratiofarm arena”. Gledalaca: 5.000. Sudije: Alvares i Bustamante (Španija). Sedmerci: Njemačka 7 (6), Crna Gora 7 (6). Isključenja: Njemačka 6, Crna Gora 4 minuta.

Njemačka: Ekerle, Filter (14 odbrana i sedmerac), Grajsels 5 (1), Šmelcer, Antl, Tomajer, Smits 1, Šoke, Belk 6, Vajgel, Maidhof 9 (5), Del 1, Berend 1, Osenkop 2, Benke 2, Štokšleder 1.

Crna Gora: Rajčić, Atingre (10 odbrana), Marsenić, Pletikosić 9 (5), Mugoša 4 (1), Ćorović, Popović, Ivanović, Brnović 2, Bulatović 1, Klikovac, Despotović 3, Pavićević 3, Kepić, Grbić 2, Vukčević.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.
    Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.