Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanke poražene, druga faza je sada daleko

Instagram/ŽKK Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 01.12.2022. u 09:05
Košarkašice Nikšića poražene su sinoć od Lavova 79:68 u 6. kolu B grupe WABA lige, čime su gotovo bez šansi da se domognu naredne faze.

Nikšićanke su tokom tri četvrtine imale prednost, a u Top 8 fazu vodio ih je i poraz do osam poena, jer su slavile u Brčkom 58:50.

Međutim, nevjerovatan pad dogodio se u posljednjoj dionici, kada su gošće sa 25:12 u tom periodu uspjele da stignu i prestignu prednost rivala, pa čak i da neutrališu minus iz prvog duela.

Domaći tim vodio je nakon šest i po minuta 23:4, da bi se razlika do poluvremena smanjila na svega 42:36. U 29. minutu Lavovi su stigli do egala (54:54). Nikšić je imao vođstvo 64:62, a onda je nestao sa terena. Skoro sedam minuta bio je domaći bez koša, pa su Lavovi serijom 17:2 uspjeli da naprave veliki preokret.

U domaćem timu pet igračica se upisalo u strijelce – najefikasnija bila je Teodora Sarić 20, uz 10 skokova, 14 je dodala Milena Jakšić, uz 7 skokova i 6 asistencija, a 14 je dodala i Marija Petrović, a po 10 su ubacile Zoja Čanović i Saranda Daci.

Izvor: pobjeda.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.