Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opštinska liga: Aktuelni šampion rutinski do pobjede

Vladan Sarić
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2022. u 10:34
Aktuelni šampion ekipa KMF Dekor Iva je bez većih problema savladala ekipu KMF Studentski dom rezultatom 10:2.

Dobra igra od prvog do zadnjeg minuta, dok aktuelni šampion pobjedu ni u jednom momentu nije dovodio u pitanje.

Već posle odigranog drugog kola izbio je na prvoj poziciji đe će biti ispred ekipe KMF Gornje Polje.

Poslije meča imao sam tu čast i privilegiju da porazgovaram sa gospodinom Miroslavom Juriševićem, čovjekom koji iza sebe ima u malom fudbalu vicešampiosku titulu SFRJ, šampionske titulu CG, dvije titule Opštinske lige i jedan je od tvoraca same ekipe KMF Dekor Iva.

Čovjek kojem su se mnogi od ovih mlađih generacija, koji trenutno igraju futsal i opštinsku ligu, divili njegovim bravurama i partijama u svoje vrijeme kad je u pitanju mali fudbal.

“Zadovoljan sam današnjom igrom naše ekipe, ali ovo je tek početak sezone i što se tiče KMF Dekor Iva od nas možete očekivati još bolje partije. Nošen mojim iskustvom nije lako nositi teret na leđima zvani aktuelni šampion, ali mi idemo meč po meč, stepenicu po stepenicu.
Primarni cilj naše ekipe prije početka sezone je plej of i tako će ostati do kraja ligaškog dijela”, kazao je Jurišević.

Neđeljni program otvorio je meč između KMF Humci Elit les i KMF Štek.

Meč je završen rezultatom 8:2 u korist KMF Humci Elit les.

Ekipa KMF Štek u ovom meču uspjela je samo da povede sa 1:0  i od toga trenutka na terenu je postojao samo jedan tim. Humci predvođeni lucidnim futsal igračem i našim reprezentativcem Cimbaljevićem sa njegovim golovima i asistencijama, rješavaju pitanje pobjednika. Time upisuju prve bodove i najavlju borbu za mjesto koje vodi u plej of.

Derbi neđeljnog programa odigran je između KMF Kaljari i KMF Homer pab.

Odlična fudbalska predstava, borbena, puna preokreta. Prisutni ljubitelji malog fudbala mogli su samo da uživaju.

Meč je završen rezulatatom 5:5

Ekipa KMF Kaljari u meč je ušla znatno oslabljena, jer nije igrao Dado Vuković i dva njihova glavna igrača koji su svih ovih godina bili nosioci igre u KMF Kaljari (Blagojević, Drašković). Na kraju kad se sve sabere i oduzme, podjela bodova je pravedni ishod.

Još jedan zanimljiv meč viđen je između KMF Lovćen osiguranje i KMF Ajaks. Utakmica u kojoj je bilo puno golova sa obje strane završena je rezultatom 6:6.  Prisutni ljubitelji malog fudbala mogu biti zadovoljni viđenim od strane obje ekipe. Neriješen rezultat možda je najpravedni ishod.

Peti i posljednji meč programa odigran je između KMF EPCG i KMF Marvel. Jedan jako interesantan duel i meč u kojem je promašeno 100% šansi i sa jedne i sa druge strane. Pravo je čudo šta su igrači KMF Marvela promašivali u situacijama jedan na jedan sa golmanom KMF EPCG, pa čak i u par navrata dva njihova igrača na golmana KMF EPCG i nijesu uspjeli da završe akciju pogotkom.

I kako to ide u fudbalu, kad ne iskoristiš svoje šanse, slijedi kazna.

Pri rezultatu 3:1 za ekipu KMF Marvel, ekipa KMF EPCG tri zadnja minuta kreće na sve ili ništa, i sa pet igrača na protivničkoj polovini uspijevaju da preko Filipa Jaredića, sa njegova dva vezana pogotka, u posljednjim trenucima dođu do neriješenog rezultata.

Na ovom meču desila se jedna zanimljiva situacija 5 sekundi do kraja.

Naime, heroj osvojenog boda za ekipa KMF EPCG Filip Jaredić je kao igrač, golman igrao namjerno rukom van kaznenog prostora đe je samim ti spasao siguran pogodak. Ali nije se spasio direktnog crvenog kartona koji mu je pokazao odlični sudija Miraš Kadić.

Pa će Filip Jaredić naredni meč morati preskočiti i gledati sa tribina.

Sudski dvojac Kadić i Ađajlić u drugom kolu su imali pune ruke posla. Pokazali su veliki broj žutih kartona i čak na par utakmica su morali da potežu za crvenim kartom.

U drugom slobodna je bila ekipa KMF Pekara Zvicer.

Opštiska liga se nastavlja narednog vikenda. Parovi 3. kola su:

 

Piše: Vladan Sarić, čitalac portala Onogošt

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.
    Na prvom zvaničnom Evropskom kupu za starije pionire i pionirke u Sarajevu, takmičari džudo kluba Akademik osvojili su dvije zlatne i dvije bronzane medalje.