Akademik bez pobjede u Ankari

gusic
Judo klub Akademik
  • Autor onogost.me
  • 26.11.2017. u 07:50

U nastupu u Zlatnoj ligi u turskoj Ankari,  džudisti Akademika takmičenje su završili bez pobjede.

Izabranici Dragana Šćepanovića sa maksimalnih 5:0 poraženi su u prvom meču od portugalskog Sportinga, a u repasažu su identičnim rezultatom izgubili i od Fajtera iz Gruzije.

Akademik je u prvoj borbi u ligi pružio žestok otpor Sportingu  u kojima je Marko Gušić izgubio tek nakon 27 sekundi ekstra runde, dok je njegov stariji brat Nikola poražen na vazari od sjajnog Rustama Orujova. 

Novo Raičević, Srđan Mrvaljević i Lazar Daković borbe su završavali porazom prije isteka drugog minuta borbe i svi su poraženi iponok.

I u drugom okršaju sa ekipom Fajter iz Tbilisija Marko Gušić je pružio žestok otpor, ali je poražen na vazari. U meču sa gruzijskom ekipom čitavu borbu odradio je Mrvaljević, koji je takođe izgubio na vazari. On je u drugom meču nastupio u kategoriji do 81 kilogram, u kojoj je i rangiran na listama Svjetske džudo federacije. 

Ostali takmičari Nikola Gušić, Predrag Stanjević i Anto Dubreta izgubili su iponima. Nikola nakon 41 sekunde borbe, Stanjević poslije 98 sekundi dok je Dubreta pružio jači otpor u teškoj kategoriji i izgubio je iponom nakon 2,16 minuta.

I pored poraza u klubu nisu nezadovoljni nastupom, jer su nijanse odlučivale pobjednika i da je bilobar malo  više sreće rezultat bi bio pozitivniji.

“Iako poraz od 5 :0 zvuči poražavajuće, oni koji su pratili mečeve vidjeli su da su svi mečevi bili na ivici, i da su naši takmičari pružili sjajne partije. Ako uzmemo činjenicu da je ovo prvo takmičenje za Akademik, a ujedno i za crnogorski klubski džudo, na ovoj smotri gdje svaki tim u svojim redovima ima sve svjetske, evropske i olimpijske medalje mi smo zadovoljni jer smo stekli jedno ogromno iskustvo. Crvena Zvezda je u svojim redovima imala čak 9 pojačanja, rukovodstvo koje je brojalo 10 članova, kompletan tim 29 članova pa je prvi meč izgubila sa 5:0 i kasnije u borbi za medalju, tako da ne možemo reći da su se tek tako olako gubili mečevi”, kazao je direktor kluba Novica Milović.

On dodaje da su takmičlari dali sve od sebe u, kako je naglasio, najjačem takmičenju na planeti.

“Trebalo je doći do ovoga i vidjeti ovu smotru i samu organizaciju ovog takmičenja na jednom velikom, gracioznom nivou. Oba kluba protiv kojih smo nastupali osvojili su medalje, i to dovoljno govori o kvalitetu boraca. Želim da kažem da je ovo jedno veliko iskustvo za nas, ostvaren istorijski uspjeh i već pravimo planove za ligu šampiona za 2018. Želio bih istaći da smo jedini klub koji je radio bez pojačanja, odnosno samo sa sopstvenim snagama koji su pokazali da mogu da se nose i sa najvećim šampionima tako da njihovo vrijeme tek dolazi. Ovo je jedna zlatna generacija”, jasan je Milović.

Posebno se osvrnuo na borbe braće Gušić.

“Istakao bih Marka Gušić i, njegovog brata Nikolu koji su budućnost ovog sporta, Srđana Mrvaljevića koji je oba meča vodio do pred kraj borbe,  kao i talentovani Novo Raičević, Anto Dubreta i Lazar Daković. Da smo danas imali dva pojačanja sa strane koja smo bili rezervisali rezultat bi bio drugačiji, ali zbog nedostatka finansija nijemo mogl da ispunimo planirano pa je izostao rezulta”, kazao je Milović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Golbal klub Nikšić nastupiće sjutra na međunarodnom turniru u Sarajevu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
Na 43. Karate kupu "Oslobođenje Podgorice", na kome je učestvovalo 750 takmičara iz šest zemalja, takmičari KK "Šampion" pokazali su zavidnu formu osvojivši ukupno 10 medalja - pet zlatnih i pet bronzanih.