“Akademik” sumirao uspješnu godinu, osvojene 324 medalje

skupstina_jk_akademik_01
Džudo klub “Akademik”
  • Autor onogost.me
  • 13.01.2018. u 07:02

Takmičari “Akademika” u toku 2017. godine osvojili su 324 medalje, od čega 145 zlatnih, 73 srebrne i 106 bronzanih i tako postigli odličan uspjeh u godini za nama, navodi se u saopštenju ovog kluba nakon 35. redovne sjednice Skupštine “Akademika”.

Kako se navodi, na sedam šampionata države klub je osvojio 64 državne medalje, odnosno 30 titula prvaka.

 “Na međunarodnoj sceni, takmičari “Akademika” osvojili  su veliki broj medalja od kojih su najznačajnije učešće u Zlatnoj ligi u Ankari, među osam najboljih klubova planete, ujedno Akademik je ovim nastupom ispisao istoriju, kao i prethodne godine bronzanom medaljom u Ligi šampiona 2016/2017, Jovana Peković je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom kupu, prvo zlato za ženski džudo sa ove vrste takmičenja”, ističe se u saopštenju.

Iz “Akademika” su kazali da uspjeh kluba najbolje potvrđuju dodijeljene nagrade u 2017. godini, kao što su priznanja dobijena sa raznih strana. Takvo je posebno priznanje od strane Udruženja sportskih novinara Crne Gore za izuzetne rezultate u 2017. godini, kao i nagrada Jovani Peković koja je izabrana u deset najboljih sportista Nikšića za prethodnu godinu.

U obraćanju medjima navedeno je i da je velike napore klub uložio u obezbjeđivanju finansiijskih sredstava za domaća i međunarodna takmičenja, za sve uzrastne kategorije, posebno za takmičare koji su se borili za bodove na svjetskoj i evropskoj rang listi.

“U 2017. godini klub je poslovao bez dugovanja sa redovnim mjesečnim nadoknadama za članove koji rade u klubu i stipendijama za najuspješnije takmičare. Klub je, takođe, nagradio svoje najuspješnije takmičare koji su postigli značajne rezulate na međunarodnim takmičenjima u 2017. godini i u Ligi šampiona za 2016. godinu”, zaključuje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Golbal klub Nikšić nastupiće sjutra na međunarodnom turniru u Sarajevu, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta (POK).
Na 43. Karate kupu "Oslobođenje Podgorice", na kome je učestvovalo 750 takmičara iz šest zemalja, takmičari KK "Šampion" pokazali su zavidnu formu osvojivši ukupno 10 medalja - pet zlatnih i pet bronzanih.