Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akademik u Rožajama briljirao u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji

14454663_10153882375482727_1488271747_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2016. u 07:58

Juče je u Rožajama održan 21. po redu Međunarodni džudo turnir "Rožaje open", na kojem su imali veoma uspješan nastup takmičari Akademika, kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji Golubović David je u kategoriji mlađi poletarci osvojio zlatnu medalju, a isto odličje je pripalo Muhamed Beriši u kategoriji poletarci. MilovićMatija i Božović Vladimir su u istoj kategoriji osvojili bronzu, dok je Abazović Aleksi pripala zlatna medalja a Muhamed Beriši i Božović Vladimiru bronzana medalja u konkurenciji mlađih pionira.

Marković Marina se okitila zlatnom medaljom kod mlađih pionirki a u kategoriji starijih pionira Đurđevac Filip, koji je proglašen i za najboljeg takmičara na turniru,osvojio je zlatnu medalju. U istoj konkurenciji Vujović Vasilije i Golubović Vidoje su osvojili bronzana odličja, dok je u konkurenciji starijih pionirki Marković Marina  uzela srebrnu medalju.

U ekipnom dijelu turnira koji je organizovan za seniore, Akademik je u sastavu Gušić Marko, Gardašević Nebojša, StanjevićPredrag i Peković Jovan osvojio prvo mjesto, i na taj način potvrdio dominaciju nikšićkog kluba. U prvom meču je poražena ekipa iz Ukrajine sa ukupnim rezultatom 3:0, u drugom je savladana ekipa Tutina iz Srbije sa ukupnim rezultatom 4:1 a u finalnom meču takmičari Akademika su savladili ekipu Ibra iz Rožaja sa ukupnim rezultatom 3:2.

Pored pehara za najbolju ekipu na turniru, Akademiku je pripala i novčana nagrada u vrijednosti od 400 eura.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.