Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Anja Vujačić: Talentovana karatistkinja koja voli umjetnost

karate_slika1111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.06.2016. u 07:22

Karate klub ”Fokus” ove godine se može pohvaliti veoma zapaženim rezultatima, kako na domaćim, tako i na internacionalnim turnirima. 

Veliki broj osvojenih medalja su pravi dokaz da se u klubu radi kvalitetno sa djecom koja posjeduju veliki potencijal. Trinaestogodišnja Anja Vujačić je jedna od članica kluba koja kontinuirano briljira u poslednjih nekoliko godina i koja na pravi način reprezentuje svoj klub i grad.

“Sve je pocelo kao igra, jer su me roditelji upisali na karate radi pravilnog razvoja, ali sam vremenom veoma zavoljela taj sport i sa nestrpljenjem sam iščekivala svaki naredni trening. Osvajala sam medalje na brojnim turnirima, ali bih posebno izdvojila to da sam tri godine uzastopno, tačnije od 2014. do 2016. godine bila prvak Grne Gore u svojoj kategoriji, zatim, osvojila sam bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu 2015. kao i na otvorenom prvenstvu Madjarske”, navodi Anja.

Naša talentovana sugrađanka, od svoje sedme godine, uporedo briljira kako na tatamiju, tako i u školi. Anja je odličan đak sedmog razreda O.Š. “Milija Nikčević” i nosilac je braon pojasa. Za svoje sportske uspjehe najveću zaslugu pripisuje svom treneru Dejanu Ivanoviću, koji joj je po sopstvenom priznanju velika podrška, a prezadovoljna je i atmosferom u klubu, bez koje ne bi mogla ni ona ni njeni drugari da napreduju.

“Za sve moje uspjehe zaslužan je i moj trener Dejan Ivanović. Uvijek je bio spreman da mi pomogne i bez obzira na sve bodrio bi me i hrabrio tokom mečeva. U KK “Fokus“ imamo odlične uslove za treniranje. Pored toga atmosfera u klubu je fantastična jer svi funkcionišemo kao jedna velika porodica i to daje posebnu čar treninzima. Klub me je kao osvajača balkanske medalje oslobodio članarine za ovu godinu, a isto tako uplatio je sve troškove mog boravka na predstojećem Balkanskom prvenstvu u Beogradu”, ističe ona.

Anja, takođe, dokazuje da uz uspjeh u sportu, kao i uz uspješno savladavanje školskih obaveza, može da se uklopi i ljubav prema umjetnosti, pa joj ni učešće na umjetničkim izložbama njje nepoznanica. I kao što bi kod nekoga višak obaveza bio dodatno opterećenje, kod Anje one samo predstavljaju motiv više i inspiraciju, jer su proistekle iz ljubavi. Ipak, ona zna da je jedan od osnovnih preduslova za uspješan razvoj ličnosti postavljanje prioriteta, pa je škola svakako na prvom mjestu, jer obrazovanje treba da bude osnovni cilj svakoga.

”Pored karatea idem već pet godina i u umjetničku radionicu “Ars“ koju vodi Jovan Karadžić – Kadžo. Imala sam nekoliko zajedničkih izložbi sa mojim drugarima iz radionice. Što se tice usklađivanja obaveza smatram da kada nesto želite i volite ne postoje prepreke i za sve se nađe vremena ako se dobro organizujemo. Uvijek se trudim da prvo završim sve moje školske obaveze, a onda ostane vremena i za sve druge aktivnosti“, ističe na kraju ova talentovana i prije svega skromna djevojčica. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.
Crnogorski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organizovao je rekreativni višeboj, masovnu manifestaciju koja je proteklog vikenda u Sutomoru okupila 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore.