Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Azerbejdžanac i Belgijanac dijele prvo mjesto na Memorijalu “Vladimir Bato Kontić”

img-ff15e54708b1e61db4e975d8e79f33ad-v
ŠSCG
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2021. u 21:00

Partijama trećeg i četvrtog kola juče je u sali hotela Onogošt nastavljen međunarodni šahovski Memorijalni turnir "Vladimir Bato Kontić".

Na vrhu tabele izdvajaju se petnaestogodišnji Ajdin Sulejmanli iz Azerbejdžana i Daniel Darda iz Belgije. Nakon dvije početne pobjede, kako se navodi u izvještaju ŠSCG, Sulejmanli je danas remizirao sa velemajstorom Bobanom Bogosavljevićem, a zatim i sa našim vodećim velemajstorom Nikolom Đukićem. 

“Darda je bio raspoložen u partijama sa našim reprezentativcima, pa je nakon remija sa Lukom Draškovićem, uspio da savlada aktuelnog prvaka Crne Gore, intermajstora Blaža Kalezića”, saopštili su iz ŠSCG. 

Iz vodećeg dvojca sa po pola boda zaostatka nalazi grupa od sedam šahista, među kojima su i tri iz Crne Gore.

“Crnogorski predstavnici, Đukić, Drašković i Božidar Kisić kome očigledno prija domaći teren. Mladi Nikšićanin, vicešampion Crne Gore iz 2019. godine, već zarađuje 30 poena i predstavlja pravo osvježenje na ovom turniru. Društvo im prave Boban Bogosavljević iz Srbije, ali i njegove kolege po tituli, velemajstori Sanal Vahap i Hans Niman, predstavnici Turske i Sjedinjenih Američkih Država, a 2,5 poena je skupila i Julija Osmak, predstavnica Ukrajine i nekadašnja juniorska prvakinja svijeta. Polovičan učinak ima još 6 igrača, među kojima su i naši šahisti, Nebojša Nikčević, Blažo Kalezić, Marko Krivokapić i Aleksandar Tomić”, izvijestili su iz ŠSCG.

Turnir će biti nastavljen danas, partijama petog kola, a izdvajamo duele: Sulejmanli – Darda, Niman – Sanal, Osmak – Bogosavljević, Drašković – Đukić, Nikčević – Kisić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.