Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Azerbejdžanac ponovo na vrhu tabele

sah_turnir_nk
sahcg.me
  • Autor onogost.me
  • 27.04.2021. u 20:28

Ajdin Sulejmanli se vratio na čelo tabele zahvaljujući pobjedom protiv predstavnika Francuske Žozepa Girela, pa je na najbolji način iskoristio poraz američkog velemajstora Hansa Nimana u partiji sa Bobanom Bogosavljevićem, naveli su iz Šahovskog saveza Crne Gore.

Sulejmanli je kaznio sve nepreciznost francuskog igrača, i znalački realizovao prednost, dok je Bogosavljević nadigrao Nimana i zabilježio vrlo bitnu pobjedu.

Jedina dama na turniru, Julija Osmak savladala je Predraga Nikača, koji je ispustio poziciju i nije realizovao dobru igru u ovoj partiji.

Luka Drašković je nadigrao i u izuzetno lijepom stilu savladao prvog nosioca po rejtingu, turskog velemajstora Sanala Vahapa.

Milo Pobor i Andrej Šuković su podijelili poen nakon velike borbe u sicilijanskoj odbrani.

Miloš Pečurica je stekao prednost iz otvaranja, koju je realizovao u partiji sa velemajstorom Nebojšom Nikčevićem, dok je Loik Travadon savladao drugog turskog predstavnika Sahina Ozguna.

Za kraj, najprijatnije iznenađenje dana, priredio je Peko Đurović koji je savladao Aleksandra Tomića u partiji u kojoj Tomić nije našao pravi plan nakon žrtve figure Đurovića.

Danas je na programu osmo kolo u kome se sastaju: Drašković – Sulejmanli, Niman – Osmak, Sanal – Bogosavljević, Šuković – Travadon, Pobor – Nikač, Girel – Đurović, Sahin – Pečurica, Tomić – Nikčević.

Partije počinju od 16:00 časova, a mogu se pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me.

 

Izvor: Šahovski savez Crne Gore

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.