Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Balkanijada u Sarajevu: Srebro i bronza za karatiste “Onogošta”

15494133_10207897594613410_1489437587_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.12.2016. u 14:34

Na Balkanskom šampionatu koji se održava u Sarajevu članovi karate kluba "Onogošt" osvojili su dvije medalje, jednu srebrnog i jednu bronzanog sjaja.

Nikola Malović se okitio srebrom u kategoriji do 75kg u konkurenciji takmičara do 21 godine, a junior Predrag Smolović je osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 76kg.

Malović je do finala došao sa četiri efektne pobjede. Savladao je Makedonca Doana Osmanija (2:2, 5:0), Stojana Paskaleva iz Bugarske (6:2), Džejlana Šabića iz BIH 4:0 i njegovog druga iz reprezentacije Marina Brkića 2:1.

“Sportska sreća je presudila. Po načinu kako sam odradio prvenstvo smatram da sam zaslužio zlato. Zadovoljan sam i srebrnom medaljom, ona za mene ima zlatni sjaj. Nadam se da ću imati više sreće na Evropskom prvenstvu”, kazao je Malović.

Predrag Smolović do bronzanog odličja došao je pobjedom protiv Slovenca Ajdina Mujkanovića 3:0.On je u prvom kolu savladao zvaničnog evropskog i svjetskog prvaka, Bosanca Hamzu Čajića 6:3 i Krenara Džaferija iz Makedonije 1:0, ali je u trećem kolu izgubio od Marka Kraljevića iz Srbije 2:0.

Uslijedila je pobjeda u repesažu protiv Hrvata Božidara Jana 3:0, koja mu je omogućila meč za bronzu.

“Žao mi je što nekoliko velikih pobjeda nijesam kruniosao zlatnom medaljom. Pobijedio sam velikog favorita, ali je pad koncentracije u trećem kolu koštao finala”, rekao je Smolović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šestom interkontinentalnom turniru Apolon open, koji je održan u Mariboru, džudisti Akademika osvojili su ukupno 10 medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.
Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.