BK Perun organizuje Biciklijadu u susret ljetnjem raspustu

14681838_1156345547775521_4981851962936293840_n_1
BK Perun
  • Autor onogost.me
  • 12.06.2019. u 11:23

U organizaciji BK "Perun", u subotu 15. juna biće održana Biciklijada u susret ljetnjem raspustu.

Organizatori su kazali da ova manifestacija ima za cilj promociju zdravih stilova života i sportskih vrijednosti, efikasnijeg i isplativijeg prevoza na kraćim dionicama. Ovom prilikom veliki broj biciklista poslaće poruku i da su potrebne biciklističke staze koje bi doprinijele atraktivnijoj i kvalitetnijoj urbanoj sredini.

Cilj nam je motivisati mlade da tokom ljetnjeg raspusta koriste bicikl kao prevozno sredstvo i upoznaju okolinu našeg grada, makadamske puteve  i mogućnost bicikliranja u smislu otkrivanja novih turističkih destinacija”, istakla je Ana Petrović Njegoš, jedna od organizatorki.

Bicikl se svrstava u pedeset najboljih izuma čovječanstva, a naučne studije pokazuju da je ne samo efikasno prevozno sredstvo već i sportski rekvizit koji doprinosi poboljšavanju kondicije i opšeg stanja organizma.

Organizatori su pripremili brojne poklone, za najsrećnijeg učesnika bicikl, kao i osvježenje za sve učesnike biciklijade.

Za vrijeme Biciklijade sobraćaj će biti zaustavljen, dužina kruga je 5 kilometara, a polazna i završna tačka biće Trg Slobode. Početak trke zakazan je za 18h.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ski-klub "Pobjednik" organizovao je početkom marta takmičenja Prvi "Kup Pobjednika" u slalomu i “Srna Kup” u veleslalomu, uz podršku Skijaškog Saveza Crne Gore i mljekare “Srna”.
Takmičari Atletskog kluba "Nikšić" osvojili su deset medalja na prvenstvu Crne Gore u krosu, koje je juče održano u našem gradu. Na 65. po redu prvenstvu opet je istaknuto ime pobjednice Slađane Pejović, koja je 18. put prvakinja države u ovoj kategoriji.
Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović otvorio je 65. Prvenstvo Crne Gore u krosu i tom prilikom poželio puno uspjeha svim takmičarima.