Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
09:48
5.3.2020.

CKM: Ministar Janović u Nikšiću promovisao sebe

Ministar sporta i mladih Nikola Janović je posjetu sajamu sporta u Nikšiću isključivo iskoristio za sopstvenu promociju. Umjesto da je razgovarao sa predstavnicima sportskih klubova o unapređenju crnogorskog sporta, ministar je vrijeme provedeo u nikšićkom Sportskom centru iskoristio za pravljenje selfija sa mladim sportistima, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže (CKM).


"Tokom svog obraćanja koje je trajalo 2:42 minuta nijednom riječju nije spomenuo da grad Nikšić nema seniorski rukometni klub, bokserski klub, kao i da ŽRK Nikšić koji je iznjedrio Radmilu Miljanić, Đurđinu Malović i Đurđinu Jauković zaslužuje podršku. Kada se sve sabere sajam sporta je isključivo organizovan da bi ministar Janović obogatio svoju foto arhivo, a ne da bi se unaprijedio crnogorski sport", naveli su oni.

Kako ističu, Janović treba da zna da je Nikšić iznjedrio mnogo veće sportiste nego što je on, i samim tim zaslužuje više poštovanja i podrške.

"Migina Bečanović, Srdjan Mrvaljević, Nikola Malović, Mićo Gajović, Dragoljub Fatić i mnogi drugi su slavu Crne Gore pronosili širom svijeta u sportovima koji su mnogo značajniji od vatrepola kojim se on bavio. Iskreno nam je žao što moramo konstatovati da ministar Janović nosi epitet „ grobara crnogorskog sporta“ čega je sigurni smo i svjestan predsjednik Vlade Duško Marković koji ga je birao u svoj tim. Nije bilo realno da na čelo ministarstva koje se tek formiralo bude čovjek kojem je ministarsko mjesto prvi radni angažman", smatraju oni.

Zakon o sportu koji je predložilo Ministarstvo sporta i mladih je, kako navode iz CKM, uništilo crnogorski sport i dovelo ga na ivicu propasti.

"Ono po čemu će ministar Janović biti upamćen jeste da je zbog lične sujete ugasio Džudo savez koji je imao višedecenisku istoriiju i oformio novi, što je nezapamćen presedan u svijetu sporta. Školski sport u koji se ministar zaklinje ne daje očekivane rezultate, što mogu potvrditi sporstski klubovi kojima se javlja sve manji broj djece koja žele da postanu njihovi članovi", ističu oni.

Ministar se, dodaju, tokom svog mandata u javnim oglašavanjima nijednom nije zapitao zašto su širom Crne Gore prazna sporstka igrališta, i zašto su kladionce pune mladih.

"Ovim putem apelujemo na predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića da se Vlada ozbiljno pozabavi kako da animira mlade da vrijeme koje provode na društvenim mrežama provode baveći se nekom sportskom aktivnošću, jer očito ministar Janovića to ne zanima. Iskreno bi smo voljeli da ministar objasni crnogorskoj javnosti šta je svrha organizacije sajma sporta koji je završen odmah čim je on izašao iz dvorane Sportskog centra", poručili su iz Crnogorske kulturne mreže.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.