Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

CKM i “Sport fest” organizuju javno gledanje utakmice Rumunija – Crna Gora

naslovna_sad
arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.09.2016. u 07:06

Crnogorska kulturna mreža organizuje sedmi po redu "Sport fest" koji će se održati večeras od 18h na platou ispred Robne kuće “Nikšićanka”.

„Sport fest“ je sportsko-zabavna manifestacija koja ima edukativni karakter i koja okuplja veliki broj Nikšićana, ljubitelja sporta i sportskih vještina, prije svega namijenjena najmlađima.

“Ovogodišni festival koji po prvi put neće imati takmičarski karakter, odlučili smo da organizujemo prvenstveno za učenike osnovnih škola i predškolskih ustanova, kako bi smo ih  upoznali sa sportskim disciplinama, i kod njih probudili zainteresovanost da se bave nekim od sportova”, kazao je ispred organizatora Aleksandar Damjanović.

Na festivalu će se održati prezentacija fudbala, odbojke, rukometa, tenisa, stonog tenisa, triatlona, biciklizma, atletike,karate i šaha. Pomenute sportske discipline biće prezentovane u saradnji sa sportskim klubovima iz Nikšića sa kojima smo, kako ističu iz Crnogorkse kultirne mreže, tokom prethodnih šest godina imali uspješnu saradnju.

“S obzirom na konstantnu misiju naše organizacije koja se odnosi na edukaciju građana, a naročito mladih, na poštovanje Države i njenih simbola ove godine ćemo kroz “Sport fest” promovisati akciju ‘Crna Gora moj izbor’. Cilj  ove akcije je da se podigne nivo svijesti kod  građana, a posebno mladih o identitetu i pojmu patriotizma”, poručuje on.

Nakon završetka festivala biće organizovano javno gledanje fudbalske utakmice između Rumunije i Crne Gore.

» Odlučili smo se da umjesto koncerta što je bila praksa prethodnih godina organizujemo gledanje utakmice, jer se ova aktivnost pokazala kao veoma uspješna za podizanje nacionalnog naboja kod mladih«, zaključuje Damjanović.

            

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.