Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danas biciklijada zaboravljenim stazama i putevima starog Ćire

14681838_1156345547775521_4981851962936293840_n_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 02.06.2018. u 12:36

Biciklistički klub Perun iz Nikšića danas organizuje biciklijadu na koju poziva sve ljubitelje biciklizma da zajedno sa njima obilježe 3. jun, Međunarodni dan bicikla.

Biciklijada se organizuje u sklupu projekta “Biciklima po zaboravljenim stazama i putevima starog Ćira”, a projektom je obuhvaćeno štampanje i izrada flajera sa mapom biciklističke rute dužine 37 km sa opisom pomenute dionice.

Organizatori su kazali da biciklijade u svijetu imaju za cilj da okupe što više biciklista različite starosne dobi na jednom mjestu kako bi poslali snažnu poruku da je bicikl ne samo ekološko prevozno sredstvo već i ekonomičan vid prevoza koji ne zagađuje životnu sredinu.

“Ako odlučite voziti makadamskim putem iznad jezera Krupac i proći kroz stari željeznički tunel u Kuside, osjetiti čari makadamskog puta i uživati u skoro netaknutoj prirodi ovo je prava dionica. Nakon prelaska magistrale koja ide prema Trebinju prelazimo na stari put koji nas dovodi do jezera Slano, kod starih dvora. Nakon toga neizbježno je proći u topole zaštitni znak jezera Krupac, pored mape flajer informiše o atraktivnostima na stazi, a za ovu dionicu potreban je MTB model bicikla jer se dugo vozi po makadamskom putu kojim je nakada išao po šinama stari voz Ćiro. Očekekujemo učešće velikog broja biciklista kao i prijetelje iz biciklističkog kluba Leotar Trebinje. Svakako mapa doprinosi boljoj turističkoj ponudi Nikšića”, kazali su organizatori biciklijade.

Opština Nikšić , LTO Nikšić, Saobraćajna policija, JU Bolnica Nikšić, kao i prijatelji kluba pomogli su organizaciju biciklijade, a za najbolje su pripremljene i prigodne nagrade.

Start biciklijade zakazan je za 11h na Trgu Slobode, a završetak na jezeru Krupac.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.