Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danilo Pantić najbolji sportista Crne Gore u izboru Udruženja sportskih novinara

Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2015. u 13:02

Poslednja godina u kategoriji juniora za nikšićkog džudistu, Danila Pantića, ostaće upisana zlatnim slovima crnogorskog sporta. Fantastičan rezultat i zlato na prvenstvu Evrope u Austriji za sportske novinare bio je dovoljan razloga da upravo njemu dodijele titulu najboljeg crnogorskog sportiste za 2015. godinu.

Pantić je nagradu primio danas na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, na tradicionalnoj novogodišnjoj dodjeli priznanja koja se organizuje u toj ustanovi.

Nakon što je juče u izboru COKa-a proglašen za najboljeg mladog sportistu Crne Gore,  Danilo se danas zahvalio sportskim novinarima što su upravo njega, kao juniora, izabrali za najboljeg u Crnoj Gori.

„ Velika mi je čast što sam dobitnik ove nagrade i nadam se da ću i u narednom periodu opravdati ove rezultate. Iza mene ostaje godina koju ću pamtiti po velikim uspjesima i padovima, a tu je bila i operacija ruke. Želim da obećam da ću, kao i do sada, dati svoj masimum i da ću u narednom periodu u svim takmičenjima u seniorskoj konkurenciji pružiti ono što umijem. Ispred mene je jedna velika godina, jer prelazim u seniore, tako da bez respekta idem dalje. Kao što sam i dosad govorio, uvijek ću ići kao mali, a vraćaću se kao veliki“, poručio je Pantić.

Udruženje sportskih novinara danas je dodijelilo i plakete za izuzetan doprinos sportu.  Ovogodišnji dobitnici su karatistkinja Marina Raković, jedriličar Milivoj Dukić, maratonka Slađana Perunović, prvak svijeta u džiu-džicu Dejan Vukčević, Stefan Vukotić i Lidija Jokić takmičari džiu-džice, atletičarka Kristina Rakočević i teniserka Danka Kovinić.

Na Fakultetu za sport, pored nagrada sportistima, tradicionalno se uruučuju i nagrade najboljim sportskim novinarima.

Za najboljeg maldog sportskog novinara izabran je Dušan Vujović iz TV Budva, nabolji dopisnik je Vukoman Kljajić iz Radija Crne Gore, dok je Emil Ličina, novinar agencije Mina Bussines,  dobitnik nagrade za najboljeg sportskog novinara u 2015. godini.

„ Ova nagrada znači da imamo ozbiljan zadatak da nagradu i opravdamo. Nadam se da dosad ja i moje kolege nijesmo razačarali,  a nećemo ni ubuduće“, kazao je Ličina.

Na fakultetu su danas uručeni i diplome za svršene studente sa odsjeka fizičlka kultura, sportski novinar, sportski trener.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Stevo Popović, osvrnuo se na rad ustavnove podjećajući da je svrha njihovog rada rada promocija nauke i istraživanja u sportu , sa posebnom pažnjom da se to priblizi široj ne samo sportskoj  populaciji.

„Teme kojima ce se posvećivati  pažnja u narednom periodu u našem radu uključuju motivaciju, pristupe, vrijednosti i odgovore, adaptaciju, učinak i zdravstvene aspekte ljudi koji se bave fizičkom aktivnošću, kao i odnos fizičke aktivnosti i načina života prema zdravlju, prevenciji i starenju“, kazao je Popović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.