Danilo Pantić osvojio zlato na Evropskom kupu u Dubrovniku, bronza za Jovanu Peković

dzudosavezlogo-429x320
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2016. u 15:12

Danilo Pantić, dvadesetogodišnji džudista Akademika, osvojio je danas zlato na Evropskom kupu za seniore u Dubrovniku i time potvrdio svoj ogromni potencijal. Fantastičan rezultat napravila je i njegova klupska drugarica Jovana Peković, koja je, iako tek sedamanestogodišnjakinja, uspjela da se okiti bronzom.

Aktuelni juniorski prvak Evrope je u finalu, na 22 sekunde prije kraja, prekidom dobio Norvežanina Henrika Rejtana.

Peković je bronzanu medalju osvojila u kategoriji do 70 kilograma. Ona je u meču za bronzu bila bolja od Poljakinje Barbare Bijalaš, koju je savladala iponom. 

Još jedan fantastičan rezultat džudisti Akademika napravili su za grad i državu, a ove medalje prava su uvertira za nastavak takmičenja i skupljanje bodova za Evropsko prvenstvo do 23 godine koje će se održati u novembru. 

“Danilo i Jovana su pravi biseri džudo kluba “Akademik” , što su pokazali na ovom kupu koji je bio izuzetno jak. Nastupalo je još 13 naših takmičara, ali nisu uspjeli da osvoje medalje. Ovo je prava uvertira pred prvenstvo Evrope u ruskom Kazanju. “Akademičari” su još jednom pokazali da su najbolji klub u regionu i konkurentni na svim nivoima. Takmičari su predstavili na pravi način grad, državu i matični klub”, kaže za portal Onogošt direktor kluba, Novica Milović. 

Iako su ostali bez medalja, osvajanjem petog mjesta odličan rezultat u Dubrovniku napravili su i Vuk Nikčević, Marko Gušić i Tanja Božović. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na XVI međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Stanković 2023”, na kome je učestvovalo 510 takmičara iz 33 kluba, džudisti Akademika ukupno su osvojili 23 medalje od čega 13 zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.
Na juče održanom Međunarodnom džudo turniru "Miloš Stanković", na kojem ne učestvovalo je 510 takmičara iz 35 klubova, najmlađi džudisti "Straševine" ostvarili su zapažen rezultat.