Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danilovgrad: Nikšićkim džudistima 23 medalje na prvenstvu Crne Gore

dzudo
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.04.2018. u 13:26

Na prvenstvu Crne Gore za džudiste, u kategoriji mlađih i starijih pionirki i pionira, veoma zapažen uspjeh ostvarili su takmičari nikšićkih ekipa.

Takmičari Akademika, Straševine i Trebjese su na turniru, koji je održan u subotu u Danilovgradu, osvojili ukupno 23 medalje.

Članovima Akademika, koje su predvodili treneri Marinko Đurđevac i Predrag Stanjević, pripalo je ukupno 12 odličja, od čega tri zlata, tri srebra i šest bronzi. Prva mjesta su pripala Marini Marković, Aleksi Abazoviću i Muhamedu Beriši. Srebrne medalje su osvojili Andrija Nikčević, Bojan Đurđevac i Balša Miličić, dok su se bronzom okitili Luka Tadić, Matija Milović, Aleksandar Bubanja, Andrija Drašković, Šćepan Kostić i Dušan Milatović.

Od sedam takmičara DžK Straševina troje je osvojilo zlatnu medalju,a troje bronzanu, čime su u ovoj konkurenciji zavrijedili epitet najboljih. Zlatne medalje su osvojili Andrijana Šutović, Milena Krivokapić i Ilija Musić, čime su ujedno ostvarili plasman za prvenstvo Balkana, koje će se održati krajem jula u Bugarskoj, dok su do bronze stigli Anastasija Rojević Filip Kilibarda i Boris Krivokapić.

Džudisti “Trebjese” u Nikšić su donijeli pet medalja, od čega dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu. Zlatne medalje su uzeli Nikola Ćetković i Lucija Janjušević, druga su osvojili Milica Gušić i Andrijana Šipčić, dok je treće pripalo Nikolini Ćetković.

“Akademik je još jednom pokazao da je sinonim kada je džudo sport u pitanju u Crnoj Gori. Prvenstvo države za mlađe i starije pionire pokazalo je kvalitetan rad sa najmlađim kategorijama. Okupljamo veliki broj djece, vaspitavamo i pravimo šampione. Ukupno 12 medalja, od čega tri zlata i još tri finala u kojima nažalost nijesmo uspjeli da dođemo do prvog mjesta, ali je i to veliki uspjeh za našu djecu. Ovog vikenda imamo još dva takmičenja.  Turnir u BiH, u Berkovićima gdje takođe očekujemo uspijeh i onaj najbitniji u Tel Avivu u Izraelu. Marko Gušić osvojio je peto mjesto u Evropi, rezultat kojim se ponosimo a ponosili bi se još više da su sudije bile objektivne u polufinalu prvenstva Evrope. Nastavljamo dalje i od ove djece izaći će neki novi Marko. Bitno je da u klubu radimo sve na tome i da sve što je u našoj moći obezbijedimo za članove, a u budućnosti će nam mlađe generacije biti prioritet”, kazao je direktor Akademika, Novica Milović nakon turnira u Danilovgradu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.