Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DMEN i SRK Nikšić o unapređenju sportskog ribolova

tribina_3
DMEN
  • Autor onogost.me
  • 05.11.2018. u 08:55

U okviru tematskih predavanja Sportsko-ribolovnog kluba (SRK) Nikšić, Društvo mladih ekologa u subotu je za članove ovog udruženja i građane prezentovalo temu „Značaj održivog upravljanja vodama u sportskom ribolovu“.

Uz Miodraga Karadžića iz NVO Društvo mladih ekologa, predavanje na temu „Moderni šaranski ribolov u Crnoj Gori“ održao je Marko Brajović iz SRK Vodene lisice, kao i Dragan – Lili Brajović sljedećeg dana na temu „Lov ribe udicom na plovak“.

„Predavanja su se realizovala u prostorijama SRK Nikšić i imala zadatak da obogate znanja i kapacitete članova SRK Nikšić interesantnim činjenicama o istorijatu i razvoju modernog šaranskog ribolova i pokreta “Uhvati i pusti”, takođe o istorijatu i metodama sportskog ribolova tehnikom ”lov ribe na udicu”. Društvo mladih ekologa Nikšić je predavanje usmjerilo na ekološke aspekte značaja očuvnja slatkovodnog vodnog resursa koji se koristi za sportski ribolov. Predavanje je imalo i zadatak da pomogne mobilisanju zajedničkih kapaciteta naše NVO i SRK Nikšić za dobijanje boljeg stanja na nikšićkim vodama koje se koriste za sportski ribolov“, kazali su iz DMEN-a.

Društvo mladih ekologa Nikšić predavanje je realizovalo kroz projekat „Učinimo vode ljepšim“ koji se implementira u sklopu „Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.