Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Džudisti “Straševine” na “Borsa openu” osvojili pet medalja

4_20958831
hercegovina.info
  • Autor onogost.me
  • 03.10.2016. u 06:35

Takmičari Džudo kluba Straševina učestvovali su na međunarodnom turniru "Borsa open", koji je održan u petak 1. oktobra. Turnir je okupio oko 1.300 takmičara iz 28 zemalja, a nikšićki klub je predstavljalo šest takmičara, od čega se čak njih pet okitilo medaljom. 

Zlatnu medalju u kategoriji kadeta osvojila je Ivana Nikolić, koja je do prvog mjesta došla savladavši efektnim iponima takmičarke iz Poljske i Srbije. Srebrnu medalju je osvojila Anđela Milović u kadetskoj konkurenciji u kategoriji do 48kg, koja je bila bolja od koleginica iz Bosne i Hercegovine i Holandije, a poražena je od hrvatske takmičarke.

Zatim, u kategoriji juniorki bronzano odličje pripalo je Milici Perunović. Drago Šekarić je takođe dokazao svoj kvalitet. Bio je bolji od odličnih takmičara iz Hrvatske, Slovenije i Rumunije, a od njega je bolji bio džudista iz Holandije, pa je na kraju zauzeo treće mjesto u kategoriji juniora.

Još jednu bronzu za Džudo klub Straševina osvojila je Andrijana Šutović, koja je bolja bila od takmičarki iz Hrvatske i Bjelorusije, a poražena je od predstavnice Srbije. Ona se takmičila u kategoriji djevojčica do 10 godina.

U neizvjesnim mečevima protiv takmičarki iz Slovenije i Hrvatske, Sara Vučinić je poražena, pa joj pobjeda nad takmičarkom iz Rumunije nije bila dovoljna za medalju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.