Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:14
17.12.2018.

Džudo klub “Straševina”: Istrajavaju u problemima i stvaraju šampione

Nikšić je oduvijek bio grad talentovanih džudista koji su svoj kvalitet potvrđivali na raznim takmičenjima širom Crne Gore, ali i van njenih granica, a jedan od klubova koji već skoro deceniju stvara šampione u ovom sportu je i Džudo klub “Straševina”.


Bračni par Šutović, Miroslav i Jelena, prije devet godina odlučio je da uđe u ovu priču u nadi da će pomoći svojim najmlađim sugrađanima da, prije svega, pobjegnu sa ulice, da se na vrijeme okrenu zdravom načinu života, ali i mnogima da se okite velikim brojem medalja.

Jedna od najvećih potvrda opravdanosti što je klub bitisao i pored velike konkurencije i u svom gradu, jeste izvanredan rezultat najperspektivnije džudistkinje “Straševine” Ivane Nikolić, koja se prije godinu dana u Čileu okitila titulom vicešampiona svijeta u kadetskoj konkurenciji.

“Od samog nastanka kluba radilo se predano i odgovorno, tako da su i rezultati morali doći, a pored velikog broja uspješnih džudista koji su stasali kod nas, naš najbolji takmičar je svakako Ivana Nikolić, koja je ostvarila jedan od najvećih uspjeha ne samo u džudou, već za kompletan crnogorski sport”, istakla je trener kluba Jelena Mićović-Šutović.

Ovaj ogromni uspjeh za nju, ali i za kompletan klub, dao je motiv da se nastavi dalje i istraje i pored velikih problema, a sa možda najvećim od početka rada klub se našao ljetos, kada je nakon devet godina morao da napusti salu OŠ “Jagoš Kontić”, u kojoj su džudisti “Straševine” trenirali od prvog dana.

“Bili smo prinuđeni da se snalazimo kako znamo i umijemo i tek smo od skoro, zahvaljujući prije svega potpredsjedniku Opštine Marku Radojeviću i direktoru Sportskog centra Predragu Ivanoviću dobili prostor za normalno funkcionisanje kluba”, navodi Mićović-Šutović.

Ljetos su neki članovi bili prinuđeni da treniraju i na livadi dok se nije “premostio” novonastali problem, ali kako ističu u klubu, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom sporta i Crnogorskim olimpijskim komitetom, klub je uspijevao da ih prevaziđe i uz sopstvene napore isprati sva takmičenja, a takmičari Straševine su na svim tim turnirima rezultatima dokazali da trud nije bio uzaludan.

Džudo klub “Straševina” i pored svih tih nedaća i problema nastavlja da istrajava u svojoj misiji, u želji da. prije svega, prezentuje sport kao vrijednost kojoj treba svi da se okrenemo, a nema sumnje da će i u narednom periodu nastaviti sa bogatom “žetvom” medalja, pa se nadamo da će i u narednoj godini steći i uslove za rad kakvi dolikuju klubu koji u svojim redovima ima svjetsku vicešampionku, najbolju sportistkinju Nikšića i najboljeg mladog sportistu u Crnoj Gori.

Ostale vijesti iz kategorije