Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
15:12
15.2.2019.

Džudo savez CG: Ministru je zakon što mu srce žudi

Petljavine i neodgovornost ministra sporta Janovića svakim danom sve više proizvode haos, kaže se u saopštenju Džudo saveza Crne Gore. 


Dalje se navodi da demanti ministrovih stavova, kako se ističe zasnovanih na lažima i poluistinama, stižu u Džudo savez Crne Gore od džudo klubova, sportskih radnika i široke sportske javnosti.

“Nevjerovatno je ali istinito da ministar nije završio poslove za registraciju sportskih klubova koji su usaglasili svoj rad sa Zakonom o sportu a rok je već odavno istakao. Dakle, on ne poštuje zakon jer je nedodirljiv i sam po sebi je zakon, zakon mu je što mu srce žudi. Stoga se poziva na falsifikate i laži, te prljavim i mutnim radnjama nastavlja da spletkari uz podršku sumljivih tipova koji po pravilu nemaju nikakve veze sa sportom. Može mu se, ministar je”, kaže se u saopštenju.

U nastavku obraćanja džudo saveza dalje se kaže da ministar ne zna, ne može ili neće da vodi i objavi registar sportskih organizacija.

“Valjda je dovoljno da samo on to zna, ako uopšte zna. Zaboravlja na član 52 Zakona o sportu ili, tačnije rečeno, svjesno ga krši. Pod okriljem ministra Janovića, ne postoje javne informacije o sportu. Nažalost svih sportista i sportskih radnika one su postale javna tajna”, zaključak je saopštenja.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:05
  23.5.2019.

  Alpinisti PSD „Javorak“ Đorđije Vujičić, Drago Vujović i Marko Blečić na današnji dan prije devet godina, ostvarili su najveći uspjeh crnogorskog planinarstva osvajanjem najvišeg vrha na svijetu, Mont Everesta visokog 8.848 metara.

 • 19:16
  21.5.2019.

  Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore su juče u Nikšiću realizovali antropometrijsko mjerenje kadeta i omladinaca Fudbalskog kluba "Sutjeska" koji je u nedelju postao dvostruki uzastopni šampion Crne Gore i najtrofejnija ekipa sa četiri titule prvaka.

 • 08:15
  21.5.2019.

  Povodom Dana nezavisnosti na Ivanovim Koritima održan je Kup Crne Gore za veterane na kojem su takmičari iz Nikšića osvojili drugo mjesto u generalnom plasmanu sa osvojenih deset medalja.

 • 11:27
  18.5.2019.

  Da je uz veliki rad i strast prema poslu sve moguće, dokazala je Marijana Goranović. Atletičarka iz Nikšića je u tradicionalnom izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore izabrana za najboljeg sportistu u 2018. godini. Ova uspješna mlada sportistkinja kaže da je invaliditet nikada nije sprječavao da ostvari ono što želi, a jedna je od onih osoba koje vraćaju vjeru u ljude.