FOTO: Obilježen Olimpijski dan

ova
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2019. u 09:00

Preko stotinu djece okupilo se jutros u Gradskom parku da kroz sportsko-rekreativno druženje obilježi Olimpijski dan.

I ove godine organizator manifestacije bio je Biciklistički klub Perun, a pokrovitelj Crnogorski olimpijski komitet.

Među okupljenima su bila djeca iz FK Sutjeska, KK Sutjeska, OK Sutjeska, AK Nikšić, RK Trebjesa, FK Anderba, KK Onogošt, DžK Akademik, DžK Trebjesa, FK Vembli, City Fitness, RK Levalea, JPU Dragan Kovačević, Vrtić “Kosovka djevojka” – trosatni program, SRD Talenat, Školica “Kroz igru do zdravlja”, SK Čelik, Aikido klub, ŽKK Roling, Školica manekenstva i novinarstva “Čarolija” i BK Perun, koji su takođe tradicionalni učesnici ove manifestacije.

“Sport je jedna od važnih dimenzija koja ispunjava ljude. Ima veliki uticaj na promovisanje zdravog načina života, pa smo svjedoci sve veće zastupljenosti sporta u prirodi. Svi mi u sportu imamo isti zadatak, organizovati događaje koji promovišu sport i takmičenja kako bismo obezbijedili nove generacije vrhunskih sportista koji će biti naši najbolji promoteri u svijetu”, istakla je ovom prilikom u ime organizatora Ana Petrović-Njegoš. 

Ona je istakla da je Olimpijski dan uveden 1948. godine u spomen na rođenje modernih Olimpijskih igara 23. juna 1894. godine.

“Na predlog francuskog barona Pjera de Kubertena u Parizu je osnovan Međunarodni olimpijski komitet. Olimpijski pokret poziva sve ljude širom svijeta da budu aktivni u susret Olimpijskom danu. Srećni smo što su sportski klubovi iz Nikšića dio ove priče. Kao dio stalne misije Međunarodnog olimpijskog komiteta da se sport i fizička aktivnost koriste kao alat za pozitivne promjene u društvu, Olimpijski dan je prilike za podsticanje mladih i ostali građana širom svijeta, bez obzira na njihove sposobnosti, da se kreću, nauče prednosti fizičke aktivnosti, otkriju nove sportove i što je najvažnije – prigrle olimpijske vrijednosti, izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje”, kazala je ona i zahvalila se klubovima koji rade na promociji sporta u Nikšiću i koji su podržali obilježavanje Olimpijskog dana.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ski-klub "Pobjednik" organizovao je početkom marta takmičenja Prvi "Kup Pobjednika" u slalomu i “Srna Kup” u veleslalomu, uz podršku Skijaškog Saveza Crne Gore i mljekare “Srna”.
Takmičari Atletskog kluba "Nikšić" osvojili su deset medalja na prvenstvu Crne Gore u krosu, koje je juče održano u našem gradu. Na 65. po redu prvenstvu opet je istaknuto ime pobjednice Slađane Pejović, koja je 18. put prvakinja države u ovoj kategoriji.
Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović otvorio je 65. Prvenstvo Crne Gore u krosu i tom prilikom poželio puno uspjeha svim takmičarima.