Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FOTO: Septembarska biciklijada okupila preko 100 ljubitelja dvotočkaša

naslovna1
Marija Goranović
  • Autor onogost.me
  • 22.09.2019. u 11:12

Preko 100 učesnika Septembarske biciklijade prodefilovalo je danas gradom na svojim dvotočkašima u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) „Perun“.

„Nama je cilj da pošaljemo jasnu poruku poruku našem gradu da su nam potrebne biciklističke staze, da je mnogo djece koja voze bicikl. Roditelji bi vjerovatno puštili djecu da voze bicikl od kuće do škole. Isto kao što bismo mi, uz veću sigurnost i bolju infrastrukturu, išli na posao biciklom“, poručila je predsjednica BK „Perun“ Ana Petrović Njegoš.

Ruta duga četiri kilometra je imala za cilj  promociju biciklizma kao ekološkog i ekonomičnog sredstva koji ne zagađuje životnu sredinu.

Benefite biciklizma prepoznao je dvanaestogodišnji Stevan Vućić, koji je, iako mlad, već poznati učesnik ove biciklijade.

„Bio sam skoro svake godine ovdje i osvajao sam nagrade. U slobodno vrijeme volim da vozim bicikl. Služi mi kao prevozno sredstvo da odem gdje god hoću i jako je korisno za naše zdravlje“,  kazao je Stevan.

Svi članovi porodice Vukićević bili su učesnici današnje biciklijade. Kako ističe Maksim Vukićević, ovo je prilika da djeci ukaže koliko je bitno provoditi vrijeme u prirodi.

 „Prijavio sam se da djecu izvedem na ulicu da vide kako je to voziti bicikl. Želim dok su mali da im usadim ljubav ka zdravim životnim navikama“, kazao je Maksim.

Strast prema biciklizmu Goran Vulanović gaji od malena. U slobodno vrijeme, kako kaže, prelazi i preko 30 kilometara na svom dvotočkašu.

„Meni vožnja predstavlja bijeg od svakodnevnice i slobodno vrijeme provodim na biciklu, vozeći samostalno ture“, kazao je dvadesetsedmogodišnji Goran.

Sa gradskog trga ugodnu vožnju učesnicima u ime opštine poželio je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Milan Korać.

„Meni je pravo zadovoljstvo što danas na trgu ima ovoliko naših sugrađana, rekreativaca, biciklista koji žele da pokažu da se u našem gradu primjenjuju i te kako zdravi stilovi života, poštuje biciklizam i čuva životna sredina“, kazao je Korać i pozvao sugrađane da što manje koriste automobile i na taj način pomognu očuvanju životne sredine.

Prigodne nagrade otišle su u ruke 20 najmlađih učesnika.

Uni Barović i Jakši Goranoviću uručene su diplome kao takođe najmlađim učesnicima, a Krstu Popoviću kao najstarijem.

Marija Goranović

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.