FOTO: U Nikšiću počelo Amatersko prvenstvo Evrope u šahu

aloo
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 14.06.2018. u 14:53

U Nikšiću je danas startovalo Amatersko prvenstva Evrope u šahu, koje se održava u Hotelu Onogošt i trajaće do 21. juna, a učestvovaće ukupno 175 šahista iz 18 zemalja.

“U Nikšiću šahovska igra se poštuje, cijeni i veoma uvažava. To je razlog što će se svi akteri ovog prvenstva u narednih sedam dana osjećati kao kod kuće. Tako je bilo 1961., 1963., 1978., 1980., 1981., 1983. i 1991. kada je Nikšić bio domaćin turnirima koji se pamte”, istaknuto je prilikom ceremonije otvaranja.

Ovo prvenstvo organizuju Evropska šahovska unija, Šahovski savez Crne Gore  i Opština Nikšić, a nagradni fond iznosi 5.000 eura.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ski-klub "Pobjednik" organizovao je početkom marta takmičenja Prvi "Kup Pobjednika" u slalomu i “Srna Kup” u veleslalomu, uz podršku Skijaškog Saveza Crne Gore i mljekare “Srna”.
Takmičari Atletskog kluba "Nikšić" osvojili su deset medalja na prvenstvu Crne Gore u krosu, koje je juče održano u našem gradu. Na 65. po redu prvenstvu opet je istaknuto ime pobjednice Slađane Pejović, koja je 18. put prvakinja države u ovoj kategoriji.
Potpredsjednik Opštine Nikšić Mitar Goranović otvorio je 65. Prvenstvo Crne Gore u krosu i tom prilikom poželio puno uspjeha svim takmičarima.