Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Godina velikih uspjeha za Džudo klub Akademik

judo_klub_akademik_295342
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.12.2015. u 21:13

Danas je održana 33. redovna sjednica skupštine Džudo kluba „Akademik" na kojoj je konstatovano da je 2015. godina jedna od uspješnijih u bogatoj istoriji kluba. 

To najbolje potvrđuju rezultati koji su postignuti na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Takmičari džudo kluba Akademik u toku 2015. godine osvojili su 562 medalje, od čega 265 zlatnih, 150 srebrnih i 147 bronzanih. Održano je 7 prvenstava Crne Gore na kojima su takmičari Akademika osvojili 42 titule prvaka države.

Na međunarodnoj sceni takmičari Akademika osvojili  su veliki broj medalja, od kojih je najznačajnija titula prvaka Evrope Danila Pantića, a što je za sve u klubu najveći sportski uspjeh u 2015. Godini.

Zatim, tu su uspjesi Srđana Mrvaljevića koji je osvojio Gran Slam u kineskom Tai Peju i bronzu na „Afrikan Openu“ u Mauricijusu, bronza sa prvenstva Svijeta Jovane Peković za kadete, te sedmo mjesto na prvenstvu Evrope Nikole Gušića, kao i plasman među šesnaest najboljih boraca na svijetu.

Kako navode u klubu, uspjeh  najbolje potvrđuju dodijeljene nagrade u 2015. Godini. Brojna priznanja dobili su i takmičari i sam klub.

„ Džudo Klub Akademik proglašen je za najbolji džudo klub u Crnoj Gori. Danilo Pantić, najbolji mladi  sportista Crne Gore za 2015 godinu proglašen od strane Crnogorskog Olimpijskog Komiteta, takođe najbolji crnorski sportista proglašen od udruženja sportskih novinara. Danilo je ujedno proglašen od strane džudo saveza za najboljeg džudistu u 2015 godini. Tanja Božović je najbolja džudistkinja Crne Gore, Jovana Peković je najbolja mlada džudistkinja Crna Gore“, navodi se u saopštenju džudo kluba Akademik u kojem se zaključuje da je uspjeh kluba rezultat profesionalnog, odgovornog i posvećenog rada, gdje se posebna pažnja pridaje radu sa najmlađima. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".