Igalo: Akademikova žetva medalja na Balkanskom šampionatu za seniore

14249301_10207102557017967_1183306510_n
Judo klub Akademik
  • Autor onogost.me
  • 03.09.2016. u 17:03

Još jedan fantastičan uspjeh džudista Akademika. Na seniorskom prvenstvu Balkana u Igalu osvojili su čak osam medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane. 

Zlatom se okitio Marko Gušić koji je na putu do finala pobjedio Hamzu Jasrija iz Makedonije i prvaka Srbije, Nikolu Gajića, a u finalu je savladao, u kategoriji do 60kg, svog klupskog i reprezentativnog druga Vuka Nikčevića.

Nikčević je, na putu do finala, savladao srpskog reprezentativca, Miomira Majkića i prvaka Rumunije, Aleksandra Ferarija.

Bronze su osvojili Danilo Pantić i Nikola Gradašević u kategorijama do 100kg, odnosno 73kg, bronzani je bio i Lazar Daković u superteškoj kategoriji.

U konkurenciji dama Jovana Peković je u finalu poražena od Aleksandre Samardžić i BiH, a prethodno je savladala Rumunku Jasminu Parshiv i Bugarku Gabrijelu Gigovu.

Srebro je osvojila i Tamara Gardašević. U finalnoj borbi poražena je od domaće takmičarke, Mirjane Milić, dok su naše Kristina Milić i Tamara Đurđevac osvojile bronzana odličja.  

“Takmičari Akademika su pokazali najviše od kompletne reprezentacije što pokazuju rezultati. Ipak se potvrdilo da se u Akademiku radi najkvalitetnije u svim uzrastima, pa i seniorskom. Ponosni smo što su naši takmičari na pravi način predstavili džudo Akademik i Crnu Goru. Ovo je samo početak nove generacije koja je stvorena u Akademiku i čije vrijeme dolazi. Ovo je sve uvertira za Evropsko prvenstvo za juniore, sredinom septembra, i prvenstvo Evrope do 23 godine u novembru u Izraelu”, kazao je Novica Milović, direktor Džudo kluba Akademik. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Član podgoričkog Atletskog kluba Sparta, Novljanin Željko Dabović i Slađana Pejović iz AK Nikšić, pobjednici su sportsko-turističke manifestacije Portonovi New Year’s Run.