Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Iz Nikšića u Rio: Maksim Inić i Jovana Terzić na pripremama u gradu pod Trebjesom

13872562_10208837246181947_1208719215_n
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 27.07.2016. u 20:39

Naši najbolji plivači, Jovana Terzić i Maksim Inić, ovih dana pripremaće se u nikšićkom bazenu odakle će otputovati na Olimpijadu u Rio de Žaneiro. Ekipa našeg portala na bazenu je zatekla Maksima, dvadesetogodišnjaka porijeklom iz Nikšića, inače rođenog u Austriji. 

Makism kaže da mu je izuzetno drago što on, prakitčno kao Nikšićanin, ima priliku da se sprema za Rio baš u Nikšiću.

„ Želio sam da vidim kakav je Nikšić jer je moj djed sa Vučjeg dola. Drago mi je da sam tu, a pogotovo sam iznenađen da je ovdje napravljen ovako dobar bazen. Uslovi za treniranje su odlični“, kaže Maksim.

Sa vremenom 23'48” , Maksim je vlasnik državnog rekorda na 50 metara slobodno, diciplini kojom će predstavljati Crnu Goru u Riju. Od Olimpijde, kako kaže, očekuje prije svega jedno veliko iskustvo i priliku da napreduje.

„ Moja očekivanja su samo da plivam najbolje vrijeme, pa šta god da se dogodi. To znači da napredujem, jer imam dvadeset godina i ispred mene je još prostora za napredak. Teško je reći, ali bih bio zadovoljan da na Olimpijadi dodatno pomjerim granice rekorda za nekih dvadesetak stotinki“, skromno poručuje za kraj našeg razgovora Maksim.

Inić i Terzić dobili su pozivnicu Svjetske vaterpolo i plivačke federacije (FINA) za učešće na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šestom interkontinentalnom turniru Apolon open, koji je održan u Mariboru, džudisti Akademika osvojili su ukupno 10 medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.
Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.