Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Još jedna burna podjela termina sportskim organizacijama

sport111
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2016. u 09:32

Na konkurs za ovogodišnju raspodjelu termina u Sportskom centru prijavile su se čak 33 sportske organizacije. 

Ove godine raspoloživih termina u A dvorani je ukupno 48, dok su u pomoćnoj dvorani obezbijeđena 22 termina.

Kao i prethodne godine, najviše termina, po pet dnevnih i noćnih dobio je „KK Sutjeska“. Ostatak su podijelili drugi sportski kolektivi. Ženski rukometni klubovi „Levalea 2010“, „Nikšić“ i „Sutjeska“, kao i muški rukometni klub „Nikšić 2014“ dobili su po četiri termina u velikoj sali Sportskog centra.

Kombinovane termine, četiri ukupno, u A sali i pomoćnoj, dobili su odbojkaški klubovi „Sutjeska“, ŽOK „Nikšić“ i „Volley star“, kao i ženski košarkaški klubovi „Roling“ i „Nikšić“.

Dva termina ove godine koristiće rukometaši „Čelika“, „Trebjese“ i „Sutjeske“, odbojkaši „Nice volley-a“, košarkaški klubovi „Mne team“, „Anagastum“ i „Montenegro“, dok će jedan termin pripasti ragbi klubu „Nikšić“ i PVK „Nikšić“.

Bez termina ostali su FK „Metalurg“, KMF „Bajo Pivljanin“, Triatlon klub „Nikšić“, PVK „Butterflay“, TK „Sutejska 1981“, SRD “Talenat“ i DžK „Straševina“.

Kao i prethodnih godina, podjela termina prošla je uz negodovanje pojedinaca iz sportskih organizacija. Lokalnom Sekretarijatu za sport prije svega je zamjereno što se kasni sa podjelom termina budući da će uskoro početi mnoge lige. Velikih polemika bilo je jer su pojedini smatrali da su za veći broj termina oštećeni kolektivi koji su, kako su rekli, napravili dobre sportske rezultate.

Posebno je odlukom o raspodjeli termina bio nezadovoljan Miroslav Šutović, predsjednik DžK „Straševina“, ističući da je taj klub u proteklom periodu ostvario vrhunske rezultate, prije svih supertalentovana Ivana Nikolić, koja je na više međunarodnih juniorskih i seniorskih takmičenja osvajala medalje, a klub i pored svega toga, kako je kazao Šutović, nije dobio nijedan termin.

„Od svih ovdje okupljenih imamo najbolji rezultat. Ako je jedan od glavnih kriterijuma da je sport olimpijski, zašto smo ostali bez termina“, rekao je Šutović i pitao da li u Sportskom centru može da se nađe prostor za borilačke sportove koje će koristiti, između ostalog i takmičari „Straševine“ po istim uslovima koji važe i za ostale sportove.

Direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović, kazao je da se od prostora u tom objektu ne mogu praviti improvizacije kao i da ne postoji adekvatan prostor za borilačke sportove.

„Uskoro će iznad bazena biti adaptirano oko 150 kvadrata prostora za borilačke sportove. Biće raspisan tender i svi su slobodni da se prijave“, kazao je Ivanović.

Miško Stijepović, ispred lokalnog Sekretarijata za sport, Šutoviću je takođe odgovorio da će u narednom periodu pogledati kakve su mogućnosti za određenu pomoć Džudo klubu „Straževina“, ali da je to ipak nešto o čemu odlučuje vrh lokalne uprave.

On je podsjetio da je nikšićka Opština jedina u Crnoj Gori koja kroz obezbjeđivanje termina u dvorani pomaže sportskim kolektivima iz grada. Ove godine u te svrhe predviđeno je oko 235.000 eura.

Prema pravilniku, bliži kriterijumi za dodjelu termina su da li je dati sport olimpijski, zatim se u obzir uzimaju tradicija i trofejnost kluba, masovnost, ravnopravno učešće muškaraca i žena i ostvareni rezultati u prethodnom periodu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.