Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Karatistima najviše priznanja u izboru za najbolje sportiste i sportske radnike u Nikšiću

nikola_malovic_privatna_arhiva
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2021. u 14:48

Nikola Malović član Karate kluba Onogošt izabran je za najboljeg sportistu Nikšića za 2021. godinu. 

 

Karatista Onogošta je u tekućoj godini osvojio srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu za seniore u Poreču. Malović je u izboru za sportistu godine u organizaciji Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje dobio sedam glasova od ukupno osam članova žirija. U konkurenciji za opštinsko priznanje našli su se još fudbaler Nikola Janjić, košarkaš Radosav Spasojević, atletičarka Slađana Pejović, teniser Simon Knežević, džudistkinja Jovana Peković, odbojkaš Aleksandar Bojić, članica Biciklistićkog kluba Perun Dunja Kovačević, rukometašica Žana Bulatović.

Za najuspješniju sportsku organizaciju proglašen je Karate klub Onogošt, a najbolji trener je Dragoljub Fatić iz istog kluba. U pionirskoj konkurenciji za najboljeg sportistu je izabran karatista Filip Radojević, dok je u izboru za najbolju sportskinju najviše glasova ponijela karatistkinja Sofija Vučković. U kategoriji najboljih u kadetsko/juniorskom uzrastu najbolji su karatista Lazar Potpara, odnosno pionirka, inače džudistkinja, atletičarka i rukometašica Andrijana Šutović. Mariji Goranović je pripalo priznanje za najuspješniju sportistkinju u kategoriji paraolimpizma, dok je Stefan Jokić pokupio nagradu za najuspješnijeg sportistu u kategoriji sportiste sa invaliditetom.

Najbolji pedagog u Nikšiću za godinu na izmaku je Boris Janjić, Drago Musić je proglašen za najboljeg društveno-sportskog radnika. Milojka Ćorić je najuspješnija sportistkinja u konkurenciji rekreativaca, dok je nagrada za najboljeg sportskog novinara pripala Branku Čupiću iz “Vijesti”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.