Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kreće Nikšićko Pivo Fan Cup 2016

npfc_foto_1
Pivara Trebjesa
  • Autor onogost.me
  • 19.02.2016. u 18:15

Drugo izdanje nacionalnog takmičenja za igrače amatere u malom fudbalu, Nikšićko pivo Fan Cup (NPFC), i ove godine organizovaće Pivara Trebjesa.

Turnir će se sastojati od kvalifikacionih, regionalnih i finalnih mečeva, a nagradni fond za najbolje ekipe iznosi 10.000 eura.

Kako je saopštila Natalija Milić, menadžer korporativnih poslova u Pivari Trebjesa, ovaj turnir je već posle prve godine postao najveće nacionalno takmičenje u malom fudbalu.

”I ove godine turnir je tu, da okupi prijatelje i pokrene sportski duh širom zemlje. Činjenica da smo prošle godine okupili 1.400 igrača u 118 ekipa iz svih gradova Crne Gore, najbolje pokazuje da smo uspjeli u našem cilju”, dodala je ona.

Ona je zahvalila predstavnicima Uprave za mlade i sport i Fudbalskog saveza Crne Gore, koji podržavaju projekat od početka.

Direktor Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović, čestitao je Pivari Trebjesa uspješnu organizaciju prvog turnira Nikšićko Pivo Fan Cup, uz ocjenu da je turnir ispunio sva očekivanja.

”Turnir je promovisao fer-plej i sve što krasi sport, pa sam siguran da će sve prošlogodišnje ekipe željeti da učestvuju i ove godine”, kazao je Vušurović.

Na konferenciji za medije, koja je danas organizovana u Podgorici, govorio je i marketing menadžer Fudbalskog saveza Crne Gore, Mladen Kotri, koji je naveo da je obaveza Saveza da se aktivnije uključi u organizaciju takmičenja.

Gavrilo Stojanović, menadžer za sponzorstva i događaje u Pivari Trebjesa, rekao je da će se u maju održati međunarodni turnir Balkan Cup, na kojem će nastupiti FK Podgorica, prošlogodišnji pobjednik NPFC-a, kao i prvaci Hrvatske, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine (BiH) i Bugarske.

”Ovaj turnir organizuju pivare koje pripadaju istoj grupaciji, kanadskoj kompaniji Molson Coors, a imaju u svojim zemljama takmičenja u malom fudbalu”, rekao je on i dodao da će Pivara Trebjesa nastojati da turnir ostane na visokom nivou, koji je postavljen prošle godine.

Predstavnik ekipe FK Podgorica 2014, Vladimir Tomović, pozvao je timove da se prijave za učešće i istakao da nije bilo lako biti prvi prošle godine.

”Učinićemo sve da donesemo neku od medalja sa međunarodnog turnira i da prezentujemo takmičenje na pravi način”, poručio je Tomović.

Kvalifikacioni turniri NPFC 2016 igraće se po regijama i to u Budvi (mart), Podgorici (april), Nikšiću (maj) i Beranama (jun). Prijave za prvi turnir za južnu regiju trajaće od 22. do 29. februara, dok će prve utakmice biti igrane 12. marta. Učešće na turniru je besplatno, a iz Pivare pozivaju igrače da okupe ekipe i zatresu mreže. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.