Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ljetnje škole plivanja na Krupcu kao tradicija

skola_plivanja
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2017. u 21:48

Nema smunje da je otvaranjem bazena Nikšić dobio mnogo  kada su u pitanju cjelogodišnje aktivnosti na vodi, ali dolaskom vrelih ljetnjih dana popularno „nikšićko more“  postaje mjesto za bijeg od tropske žege, ali i mjesto gdje, tradicionalno,  mnoga djeca uče da plivaju, odnosno usavršavaju tehnike plivanja. 

Tu praksu ni ovog ljeta nijesu prekinuli u plivačkom-vaterpolo klubu “Butterfly” u kojem već devetu godinu zaredom organizuju školu plivanja. Od 2009. godine instruktori u klubu obučili su na stotine mališana iz Nikšića, a interesovanje, kaže za naš portal instruktor plivanja Budimir Abramović, ne jenjava ni ove godine.

„Prva smjema je počela 26. juna i uspješno je završena. Druga je počela u srijedu za nama  i traje do utorka, dok treća smjena počinje u srijedu 12. jula.  Uslovi su inzvaredni, voda čista i topla, a vrijeme kao što se i može vidjeti, toplo, idealno“, kaže Abramović.

Otvaranjem bazena, dodaje on, sa aktivnostima tokom ljeta na Krupcu, stvoreni su apsolutni svi uslovi da što više djece nauči da pliva, a oni najtalentovaniji i da možda postanu vrhunski sportisti.

„Želimo da stvorimo nekog dobrog plivača. Planiramo da selektujemo i vaterpolo ekipu koja bi se takmičila sa drugim klubovima u Crnoj Gori. Pozivamo sve zainteresovsne da nam se pridruže kako ne Krupcu tako i na bazenu“, kaže Agramović ističući da će ljetnje plivačke aktivnosti nakon završene obzuke nastaviti već od spetembra u bazenu.

Sa djecom rade tri instruktora Nikola Rovčanin,  Nikola Agramović i Budimir Abramović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.