Ljetnje škole plivanja na Krupcu kao tradicija

skola_plivanja
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2017. u 21:48

Nema smunje da je otvaranjem bazena Nikšić dobio mnogo  kada su u pitanju cjelogodišnje aktivnosti na vodi, ali dolaskom vrelih ljetnjih dana popularno „nikšićko more“  postaje mjesto za bijeg od tropske žege, ali i mjesto gdje, tradicionalno,  mnoga djeca uče da plivaju, odnosno usavršavaju tehnike plivanja. 

Tu praksu ni ovog ljeta nijesu prekinuli u plivačkom-vaterpolo klubu “Butterfly” u kojem već devetu godinu zaredom organizuju školu plivanja. Od 2009. godine instruktori u klubu obučili su na stotine mališana iz Nikšića, a interesovanje, kaže za naš portal instruktor plivanja Budimir Abramović, ne jenjava ni ove godine.

„Prva smjema je počela 26. juna i uspješno je završena. Druga je počela u srijedu za nama  i traje do utorka, dok treća smjena počinje u srijedu 12. jula.  Uslovi su inzvaredni, voda čista i topla, a vrijeme kao što se i može vidjeti, toplo, idealno“, kaže Abramović.

Otvaranjem bazena, dodaje on, sa aktivnostima tokom ljeta na Krupcu, stvoreni su apsolutni svi uslovi da što više djece nauči da pliva, a oni najtalentovaniji i da možda postanu vrhunski sportisti.

„Želimo da stvorimo nekog dobrog plivača. Planiramo da selektujemo i vaterpolo ekipu koja bi se takmičila sa drugim klubovima u Crnoj Gori. Pozivamo sve zainteresovsne da nam se pridruže kako ne Krupcu tako i na bazenu“, kaže Agramović ističući da će ljetnje plivačke aktivnosti nakon završene obzuke nastaviti već od spetembra u bazenu.

Sa djecom rade tri instruktora Nikola Rovčanin,  Nikola Agramović i Budimir Abramović.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na 43. Karate kupu "Oslobođenje Podgorice", na kome je učestvovalo 750 takmičara iz šest zemalja, takmičari KK "Šampion" pokazali su zavidnu formu osvojivši ukupno 10 medalja - pet zlatnih i pet bronzanih.
Na juče održanom VII Grand prix Montenegro u Herceg Novom, na kojem je učestvovalo 683 takmičara iz 49 klubova iz šest država, takmičari Karate kluba Jion ostvarili su zapažen rezultat.