Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Maratonac Miloš Mikić nastavio misiju “OI 2020”: Operacija Berlin uspjela

22155196_10154926578167727_190568410_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.10.2017. u 06:27

Nikšićki maratonac Miloš Mikić uveliko je fokusiran na 2020. godinu i Olimpijske igre u Tokiju, a to je potvrdio aktivnostima u ovoj kalendarskoj godini, od kojih je posljednja Berlinski maraton, koji je ujedno prvi koji je istrčao u karijeri ovaj mladi i ambiciozni Nikšićanin.

Njegov cilj je norma za Olimpijske igre, a put do tog cilja će biti sigurno dug i težak. Mikić je ipak riješen da istraje i ako je već na ozbiljne probleme naišao i u ovoj godini, pa je prva ozbiljnija prepreka zvana “Berlin” uspješno pređena.

“Što se same trke tiče bilo je dobro tokom prvog dijela staze i zanemario sam ritam koji sam morao držati kako bih ima bolje vrijeme, ali sam svakako zadovoljan postignutim na kraju. Sumirajuću sve, od priprema, do istrčanog maratona zaključujem sledeće, nastavićemo dalje u cilju da sledeće godine ostvarim maksimum i približim se Olimpijskoj normi u maratonu što je moj san”, kazao je Mikić za portal Onogošt nakon trke.

Pored ovog maratona, Miloš je u 2017. godini trčao još pet trka nakon kojih je doživio povredu koja mu je pokvarila planirani tempo aktivnosti.

“Čim je počela 2017. godina, kako nijesam imao trenera, sebi sam već isplanirao bio 90% sezone gdje ću trčati. Prva trka je bila u Podgorici na 10 km, zatim Split, trka na 5 km gdje sam osvojio prvo mjesto, a potom i 2. mjesto na Ostroškom polumaratonu. Nakon toga sam trčao Beogradski polumaraton gdje sam bio 39. i polumaraton u Banja Luci gdje sam trku završio na 66. mjestu, nakon čega sam završio prvi dio sezone. Uslijedila je povreda, nakon čega je sve moralo da krene ispočetka”, ističe Mikić.

Nikšićkog trkača čeka još dosta kilometara do ostvarivanja primarnog cilja, ali on ističe da mu ne fali podrške, kako od porodice, tako i od trenera, što se pokazalo i u Berlinu.

“ O samim pripremama mogu se zahvaliti mojoj porodici koja je uvijek uz mene, mojim prijateljima na podršci i treneru Božu Durutoviću koji je sve ispratio i uz mene je što mi je mnogo značilo tokom jednog od najbržih maratona na svijetu”, kazao je Miloš na kraju razgovora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.